B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ανακουφισμένος ο Chris Froome δηλώνει έτοιμος να επικεντρωθεί στο Tour de France

Ο πρωταθλητής Chris Froome δήλωσε ότι είναι ανακουφισμένος που θα μπορέσει να διεκδικήσει τον πέμπτο τίτλο στο Tour de France μετά την αθώωσή του από το κυβερνητικό σώμα της ποδηλασίας για κάθε αδίκημα σε υπόθεση ντόπινγκ.

Ανακουφισμένος ο Chris Froome δηλώνει έτοιμος να επικεντρωθεί στο Tour de France

Τη Δευτέρα, η υπόθεση απορρίφθηκε από την UCI μετά από έρευνα για την ύπαρξη υψηλών επιπέδων του φαρμάκου για το άσθμα Salbutamol, το οποίο βρέθηκε στο δείγμα ούρων του Froome κατά τη διάρκεια του Vuelta a Espana τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Froome κέρδισε το Giro d’Italia τον Μάιο, ενώ η έρευνα ήταν ακόμη ενεργή και οι διοργανωτές του Tour είχαν προσπαθήσει να αποτρέψουν την εγγραφή του πριν από την πολυαναμενόμενη ετυμηγορία.

“Τώρα θέλω απλώς να κάνω μια γραμμή στην άμμο και να προχωρήσω”, δήλωσε ο 33χρονος σε συνέντευξη Τύπου. “Ο στόχος μου είναι να κερδίσω και να πάω για ένα Tour-Giro double.”

Ο Froome πιστεύει ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από το γαλλικό κοινό, αφού ο πρόεδρος της UCI, David Lappartient, ζήτησε ένα ασφαλές περιβάλλον για τον Βρετανό ποδηλάτη κατά τη διάρκεια του αγώνα.

“Μόλις αγωνίστηκα στο Giro τον Μάιο με το Salbutamol πράγμα να κρέμεται από πάνω μου και τίποτα δεν συνέβη εκεί”, πρόσθεσε ο Froome.

“Όσον αφορά την ασφάλεια, προφανώς θα ενθαρρύνω τους οπαδούς του αθλήματος να έρθουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα και αν απαραίτητα δεν είστε οπαδός του Chris Froome ή ένας της ομάδας Sky, ελάτε στον αγώνα και φορέστε ένα jersey της ομάδας που υποστηρίζετε. Αυτή θα ήταν η συμβουλή μου.”

Ο αρχηγός της ομάδας Sky, Dave Brailsford, επαίνεσε τη δυναμική του χαρακτήρα του Froome κατά τη διάρκεια της έρευνας για το ντόπινγκ.

“Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει αυτό το συναίσθημα (εναντίον της ομάδας). Πρέπει να επικεντρωθούμε στον αγώνα μας”.

Η 105η έκδοση του Tour ξεκινάει στο Noirmoutier-en-l’Ile το Σάββατο.

Πηγή: eurosport.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.