B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Η UCI απέκλεισε τον Lars Boom για ένα μήνα επειδή έσπρωξε τον αντίπαλό του στο γύρο της Νορβηγίας

Ο Ολλανδός αναγκάστηκε να μείνει στον πάγκο μέχρι τις 2 Αυγούστου.

Η UCI απέκλεισε τον Lars Boom για ένα μήνα επειδή έσπρωξε τον αντίπαλό του στο γύρο της Νορβηγίας

Ο ποδηλάτης  της ομάδας LottoNL-Jumbo, Lars Boom, θα αντιμετωπίσει έναν μήνα εκτός αγώνων μετά την αναστολή που του δόθηκε από την UCI για ένα περιστατικό στο Tour of Norway το Μάιο.

Ο Boom αποκλείστηκε από το δεύτερο στάδιο του αγώνα μετά από την καταγραφή του βίντεο που τον έδειξε να χτυπάει τον ποδηλάτη της ομάδας Sport Vlaanderen-Baloise Preben Van Hecke στο κεφάλι στο peloton.

Το βίντεο του περιστατικού δεν έδωσε πολλά στοιχεία ως προς την αιτία της διαμάχης, με τον Boom να βρίσκεται πίσω από τον Van Hecke πριν το δεξί παπούτσι του Ολλανδού βγει από το πετάλι του.

Στη συνέχεια, ο Boom ποδηλάτησε παράλληλα με τον Van Hecke και φάνηκε πως οι δύο τους ανταλλάξαν μερικές κουβέντες. Μετά από αυτήν την ανταλλαγή, ο Boom έσπρωξε το Βέλγο ποδηλάτη πριν προχωρήσει.

Ο Boom απολογήθηκε για τις τότε πράξεις του, ενώ η ομάδα του καταδίκασε τη συμπεριφορά του ως “απαράδεκτη” και υποσχέθηκε ότι ο Boom θα αντιμετωπίσει εσωτερικές πειθαρχικές διαδικασίες.

Η LottoNL-Jumbo ανακοίνωσε ότι ο ποδηλάτης της θα μείνει εκτός για έναν μήνα (2 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου), πράγμα που σημαίνει ότι θα χάσει το GP Cerami και το Prudential RideLondon. Ο Boom ήταν επίσης ο εφεδρικός ποδηλάτης της ομάδας για το Tour de France, αλλά τώρα δεν θα μπορέσει πλέον να κληθεί αν κάποιος από τις αρχικές επιλογές της ομάδας δε θα είναι σε θέση να ξεκινήσει.

Η ομάδα δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πότε θα επιστρέψει ο Boom στην ενεργό δράση, αν και το BinckBank Tour, το Tour de Pologne ή και το Vuelta a España θα μπορούσαν όλα να εμφανιστούν στο ημερολόγιο των αγώνων του 32χρονου ποδηλάτη για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Boom βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διαμάχης για τις πράξεις του σε κάποιον αγώνα. Το 2017, ο Boom πανηγύρισε για τη νίκη του σε ένα στάδιο του BinckBank Tour με μια άσεμνη χειρονομία καθώς περνούσε τη γραμμή του τερματισμού με το μήνυμα προς τη διοίκηση της ομάδας του η οποία δεν τον είχε επιλέξει για το Vuelta a España.

Πηγή: cyclingweekly.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.