B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ήπειρος και mountain bike: Ο τέλειος συνδυασμός!

Η Ήπειρος έχει ένα τρομερό περιβάλλον για τους λάτρεις της ποδηλασίας. Με το ανάγλυφό του και τις εναλλαγές ανάμεσα σε βουνό και πεδιάδα που δίνει την δυνατότητα σε νέες δραστηριότητες για τους λάτρεις της φύσης. Στήνουν ένα ιδανικό σκηνικό για ποδηλατικές cross country εξορμήσεις και  αποτελεί ιδανική επιλογή για mountain biking σε τοπία μοναδικής ομορφιάς.

Ήπειρος και mountain bike: Ο τέλειος συνδυασμός!

Υψηλότερη κορυφή της είναι η Γκαμήλα, ενώ σημαντικά είδη χλωρίδας και πανίδας αναπτύσσονται στα εντυπωσιακά αλπικά λιβάδια της Τύμφης. Οι δύο πλευρές του ορεινού όγκου οριοθετούνται από το φαράγγι του Βίκου στα νοτιοδυτικά και τη χαράδρα του Αώου στα βόρεια-βορειοδυτικά.

Το φαράγγι του Βίκου είναι μια αύλακα με κάθετες παρειές βράχων ύψους 1.000 μέτρων. O Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου συστάθηκε με σκοπό την προστασία της άγριας φύσης που απλώνεται από το φαράγγι του Βίκου μέχρι τη χαράδρα του ποταμού Αώου και την ενδιάμεση κορυφή της Τύμφης. Μια τεράστια ποικιλία από φυτά ενδημούν στον εθνικό δρυμό, ο οποίος αποτελεί συγχρόνως και καταφύγιο για πολλά άγρια ζώα.

Το mountain biking συγκαταλέγεται στα αθλήματα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, και γι’ αυτό επιτρέπεται σ’ όλο το εύρος του εθνικού δρυμού. Σημείο αναφοράς για την πρόσβαση στον εθνικό δρυμό είναι η πόλη της Κόνιτσας. Πρόκειται για μια γοητευτική μικρή πόλη με λιθόκτιστα σπίτια και στενά δρομάκια, σημείο συνάντησης για όλους τους εραστές των αθλημάτων κοντά στη φύση, καθώς γειτνιάζει με το σπάνιου φυσικού ενδιαφέροντος Εθνικό Δρυμό Βίκου-Αώου, που περιλαμβάνει μια ευρεία περιοχή γύρω από τις χαράδρες του Βίκου και του Αώου. Μία από τις πλέον εντυπωσιακές διαδρομές για ορεινή ποδηλασία ξεκινά από το χωριό Γανναδιό, σε υψόμετρο 800 μέτρων, και καταλήγει 42 χιλιόμετρα μετά στην Κόνιτσα. Εξαίσια τοπία, εκπληκτική θέα και μια διαδρομή πνιγμένη στο πράσινο προσφέρουν στον ποδηλάτη μια εμπειρία χωρίς προηγούμενο.

Ήπειρος και mountain bike: Ο τέλειος συνδυασμός!

Εντυπωσιάζει η αυξομείωση στην υψομετρική διαφορά κατά τη διάρκεια της διαδρομής που φτάνει τα 1.700 μέτρα. Λίγα μέτρα μετά το χωριό Γανναδιό, ο ποδηλάτης εισάγεται στη μαγεία του δάσους όπου διαρκώς εναλλάσσονται οξιές, κέδροι, έλατα, πλατάνια, φουντουκιές και μαύρα πεύκα. Ποδηλατώντας ο αναβάτης μέσα σ’ αυτό το καλειδοσκόπιο μορφών και χρωμάτων απολαμβάνει τη φύση μ’ όλες του τις αισθήσεις.

Πηγή: reader.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.