B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ο Bernal σφραγίζει τη νίκη στο Tour of California

Ο Gaviria καθυστερεί τον Walscheid στο τελικό στάδιο στο Sacramento.

Ο Bernal σφραγίζει τη νίκη στο Tour of California

Ο Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) κατάφερε το τρία στα τρία σε στάδια σπριντ, καθώς διεκδίκησε τη νίκη στο Σακραμέντο στο τελικό 7ο στάδιο του Γύρου της Καλιφόρνιας, ξεπερνώντας τον Max Walscheid, παίκτη της ομάδας Sunweb και τον Caleb Ewan (Mitchelton-Scott).

Ο Egan Bernal (Ομάδα Sky) προσπάθησε να διεκδικήσει τη συνολική νίκη του Γύρου της Καλιφόρνιας αφού επιδέξεια οι συμπαίκτες του τον συνόδευαν στους ηλιόλουστους δρόμους του Sacramento.

Ο Κολομβιανός πρόσθεσε ακόμα μία νέα επιτυχία στη συλλογή του, που περιλαμβάνει και τη δεύτερη θέση στο Tour de Romandie, τη νίκη στην πρώτη έκδοση του Colombia Oro y Paz, τη φανέλα του καλύτερου νεαρού ποδηλάτη στο Tour Down Under και στο Romandie και δύο νίκες σταδίων στην Καλιφόρνια.

“Είμαι τόσο χαρούμενος, γιατί είναι η πρώτη μου συνολική νίκη σε επίπεδο WorldTour”, δήλωσε ο Bernal στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα. “Σήμερα αισθάνθηκα υπέροχα και η ομάδα έκανε μια καλή πορεία όλη την ημέρα”.

Το σκηνικό ήταν ραμμένο στα μέτρα των σπρίντερς και παρότι η αποφασιστική απόσχιση κράτησε μέχρι το τέλος του προτελευταίου τοπικού γύρου, οι γρήγοροι άνδρες κατευθύνθηκαν στη μάχη για να πάρουν τους πόντους της πράσινης φανέλας από τους ώμους του Bernal.

Όταν η Ομάδα Sky τελικά παραχώρησε το μπροστινό μέρος, ήταν ο Μίτσελτον-Σκοτ που αναμετρήθηκε για τον έλεγχο με τον Katusha-Alpecin. Αλλά ήταν πολύ μακριά η γερμανική ομάδα από την έξοδο, και η Quick-Step τράβηχθηκε μακριά με τη συνοδεία του Gaviria.

Η έξοδος του Gaviria ήταν λίγο βιαστική και ο Walscheid βρέθηκε με αργό ρυθμό μερικά εκατοστά από τη νίκη, αλλά το photo-finish έγειρε υπέρ του Κολομβιανού.

“Αυτό ήταν πολύ κοντά”, δήλωσε ο Gaviria στη συνέντευξη Τύπου μετά το στάδιο. “Όταν πέρασα τη γραμμή τερματισμού νόμιζα ότι ήμουν δεύτερος. Αλλά μετά από το τελείωμα ήρθαν και μου είπαν: «Κέρδισες». Εντάξει, είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά ήταν μια πολύ καλή δουλειά από την ομάδα, όλη αυτήν την εβδομάδα. Ήμασταν όλοι μαζί πάντα για τα σπριντ, πάντα καλή θέση για μένα στα σπριντ και είμαι πραγματικά ευχαριστημένος για την εβδομάδα αυτήν”.

Ο Walscheid, ο οποίος τερμάτισε στην όγδοη θέση στο στάδιο 1 και βρέθηκε πίσω από μια συντριβή στο στάδιο 5 στο σπριντ, δήλωσε, ότι οφείλει το αποτέλεσμα του Σαββάτου στη σωστή θέση και την προσπάθεια.

“Είχα ένα πολύ καλό σημείο στους τελευταίους γύρους”, είπε. “Ήταν μια πολύ σκληρή μάχη, αλλά ήμουν διατεθειμένος να το κάνω και τελικά λειτούργησε”.

Πηγή: cyclingnews.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.