B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Tour of California: Ο Bernal κερδίζει στις απότομες πλαγιές του Γιβραλτάρ

Ο αναρριχητής της ομάδας Sky ανεβαίνει στο συνολικό προβάδισμα μετά το stage 2.

Tour of California: Ο Bernal κερδίζει στις απότομες πλαγιές του Γιβραλτάρ

Ο Κολομβιανός Egan Bernal (Team Sky) διεκδίκησε μία solo νίκη στο stage 2 του Γύρου της Καλιφόρνιας με μία καθοριστική επίθεση στα δύο τελευταία χιλιόμετρα και με αυτήν έφερε το προβάσδισμα στον αγώνα. Ο Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) ήταν ο δεύτερος στο stage, με τον Adam Yates (Mitchelton-Scott) να ακολουθεί τρίτος.

Ο Bernal, 21 ετών, βγήκε από το τελικό group των 13 ατόμων και μεγάλωσε κατά 21 δευτερόλεπτα το περιθώριο πάνω από τον Majka, ο οποίος ήταν δεύτερος στη συνολική κατάταξη στον περσινό αγώνα και με 25 δευτερόλεπτα πάνω από τον Yates. Με τη νίκη του στο stage – η δεύτερη νίκη από έναν Κολομβιανό ποδηλάτη μετά τη νίκη του Φερνάντο Γκάβρια στο πρώτο stage της Κυριακής – ο Bernal οδηγεί τον εβδομαδιαίο αυτόν αγώνα κατά 25 δευτερόλεπτα πάνω από τον Majka και με 31 δευτερόλεπτα πάνω από τον Yates.

“Στα τελευταία δύο χιλιόμετρα επιτέθηκα και έφτασα μόνος μου”, δήλωσε ο Bernal, ο οποίος συγκέντρωσε την τέταρτή του νίκη αυτή τη σεζόν και την έβδομη της νεαρής του καριέρας. “Είμαι πολύ χαρούμενος επειδή η ομάδα έκανε μια πολύ καλή δουλειά και είμαι τόσο χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτόν τον αγώνα.”

Ο Bernal, ο τωρινός Κολομβιανός πρωταθλητής time trial, του οποίου η νίκη στην αρχή της σεζόν περιλαμβάνουν ένα stage του Tour de Romandie, βρίσκεται σε μοναδική θέση στην κορυφή του αγώνα. Εκτός από τη φανέλα του πρωτοπόρου, ο Bernal κατέχει αυτή του καλύτερου ορειβάτη, του καλύτερου νεαρόυ ποδηλάτη και των πόντων.

“Πριν από το stage, μιλήσαμε γι ‘αυτό”, δήλωσε ο Bernal. “Θέλαμε να το κάνουμε ένα πραγματικά σκληρή stage. Η τελευταία ανάβαση ήταν το πιο σημαντικό μέρος του αγώνα. Ο Tao (Geoghegan Hart) έκανε μια πολύ καλή δουλειά, οπότε ήξερα ότι έπρεπε να αναλάβω τον έλεγχο του αγώνα “.

Η ομάδα Sky συχνά ήλεγχε τον αγώνα, ιδιαίτερα στα τελευταία 12χμ της ανάβασης και κατά μέσο όρο το 8% στο τελείωμα του Gibraltar Road. Ο Geoghegan Hart, ήλεγξε ένα μεγάλο μέρος των τελευταίων χιλιομέτρων στην μπροστινή θέση με ένα υψηλό ρυθμό και έσυρε τον ηγέτη της ομάδας του σε μια ιδανική θέση.

Με το δείκτη των 2χλμ πάνω από το δρόμο, ο Bernal έφυγε σαν αστραπή μπροστά και δεν υπήρξε καμία απάντηση από τους αναμενόμενους διώκτες. Ο Brent Bookwalter (BMC), ο τέταρτος και τρίτος γενικά τα τελευταία δύο χρόνια, και ο συμπαίκτης Tejay van Garderen, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα το 2013, ήταν ανάμεσα στα 13 άτομα της τελικής ομάδας αφού ο Bernal επίσημα τα παράτησε. Ο Neilson Powless (LottoNL-Jumbo), ο οποίος τερμάτισε πέμπτος στο ίδιο stage πριν από δύο χρόνια στον τότε νικητή του αγώνα Julian Alaphilippe, αποχώρησε από το μπροστινό group νωρίτερα στην τελευταία ανάβαση.

Με την αναμενόμενη γενική ταξινόμηση, αλλά με τα απροσδόκητα αποτελέσματα του stage, επτά ποδηλάτες παραμένουν μέσα σε ένα λεπτό από το Bernal. Ο Van Garderen, ένας από τους αγαπημένους για την χρονομέτρηση στο stage 4 στο Σαν Χοσέ, βρίσκεται στην όγδοη θέση στο GC, με ένα λεπτό.

“Δεν ξέρω για τη χρονομέτρηση, θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε”, είπε ο Bernal. “Θα είναι δύσκολο για μένα.”

Παρά το γεγονός ότι είναι ο πρωταγωνιστής στην χρονομέτρηση του πρωταθλήματος, τα αστέρια ποδηλασίας της Κολομβίας είναι γνωστά για τις αναρριχητικές τους ειδικότητες, αλλά όχι τόσο για την χρονομέτρησή τους.

Πηγή: cyclingnews.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.