B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ο μεγάλος Simon Yates είναι ο ήρωας της ημέρας!

Όσο ο Simon Yates απολαμβάνει μια νίκη αντάξια της Maglia Rosa, οι Froome και Aru χάνουν πολύτιμο χρόνο στη γενική κατάταξη.

Ο μεγάλος Simon Yates είναι ο ήρωας της ημέρας!

Ήταν η πρώτη νίκη για τον Simon Yates (Mitchelton-Scott) και μάλιστα με τον πιο τιμητικό τρόπο – φορώντας την Maglia Rosa, με τερματισμό σε ανάβαση, αφιερωμένη στο παιδικό του είδωλο, τον Marco Pantani. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κάποιος από μια μέρα στο 101o Giro d’ Italia;

Ο Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) ήταν ένας άξιος αντίπαλος που τερμάτισε στη δεύτερη θέση ενώ τα φαβορί του αγώνα, Chris Froome και Fabio Aru έχασαν επαφή με το γκρουπ των πρωτοπόρων στο Gran Sasso d’ Italia.

Ο νικητής της ημέρας, Simon Yates, δήλωσε αμέσως μετά τον αγώνα: “Δεν ξαφνιάστηκα με το αποτέλεσμα της ημέρας. Ήδη από την Αίτνα ένιωθα πως είχα τα πόδια για να κερδίσω. Όμως το σημερινό ετάπ ήταν πολύ δύσκολο, μεγάλο σε απόσταση κι έτσι δεν ήμουν 100% βέβαιος πως θα κατάφερνα να τερματίσω πρώτος. Είχα δει τον Domenico Pozzovivo να είναι εξαιρετικά δυνατός αλλά και ο Thibaut Pinot έδειχνε σε καλή κατάσταση, το ίδιο και ο Tom. Δεν έχω καταφέρει ακόμη να κερδίσω χρόνο από τον Τοm. Μόλις 38 δευτερόλεπτα δεν είναι αρκετά πριν την ατομική χρονομέτρηση. Από την άλλη, κάποιοι άλλοι έχασαν χρόνο – ο Chris Froome ας πούμε, ίσως ήταν από τις πτώσεις, ίσως δεν είναι σε φόρμα, δεν ξέρω. Ξαφνιάστηκα επίσης που είδα τον Fabio Aru να μένει πίσω αλλά είναι αρχή ακόμη. Ίσως επιστρέψει στο παιχνίδι”.

Και μερικά στατιστικά:

·         Η πρώτη νίκη σε ετάπ του Giro για τον Simon Yates και η 24η συνολικά στην ιστορία του αγώνα για Βρετανό αναβάτη. Η τελευταία ήταν από τον Mark Cavendish το 2013, στην Brescia. Μόνο μία από αυτές ήταν σε ανάβαση, το 1987, από τον Robert Millar, από το Como στην Pila.

·         Eίναι η 10η Maglia Rosa για Βρετανό αναβάτη: 4η για τον Simon Yates, που πλέον ισοφάρισε το ρεκόρ του Mark Cavendish. Οι άλλες δύο ανήκουν, από μία στους Bradley Wiggins (2010) και David Millar (2011).

·         Ο Thibaut Pinot ανέβηκε για 7η φορά σε βάθρο στο πλαίσιο του Giro. Ο Esteban Chaves 4.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ:
1 – Simon Yates (Mitchelton – Scott) – 225km σε 5h54’13”, μέση ταχύτητα 38.112km/h

2 – Thibaut Pinot (Groupama – FDJ) s.t.

3 – Esteban Chaves (Mitchelton – Scott) s.t.

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ:
1 – Simon Yates (Mitchelton – Scott)

2 – Esteban Chaves (Mitchelton – Scott) +32″

3 – Tom Dumoulin (Team Sunweb) +38″

Πηγή: mbike.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.