B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Tour de Romandie: O Fraile κερδίζει στο Delémont Ο Roglic περνάει πρώτος στο συνολικό προβάδισμα

Ο Omar Fraile πήρε τη 14η νίκη της Astana για αυτή τη σεζόν, αφού κέρδισε το Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) στο 1ο στάδιο του Tour de Romandie. Τρίτος ο Rui Costa.

Tour de Romandie: O Fraile κερδίζει στο Delémont   Ο Roglic περνάει πρώτος στο συνολικό προβάδισμα

Η Astana έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη φετινή σεζόν και κυριάρχησε στο Γύρο των Άλπεων την περασμένη εβδομάδα. Οι Καζάκοι φαινόταν αποφασισμένοι και ο Dario Cataldo ξεκίνησε μια σύντομη επίθεση κοντά στην κορυφή της τελευταίας ανάβασης με 11 χιλιόμετρα να απομένουν.

Μία δεύτερη ευκαιρία τους παρουσιάστηκε, όταν εμφάνισαν αρκετούς επιτιθέμενους της τελευταίας στιγμής στα δύο τελευταία χιλιόμετρα, με την Fraile να ξεχωρίζει καθώς έφτανε στην τελική γωνία. Η επιτάχυνση του ρυθμού του Ισπανού έπιασε στον ύπνο τον Colbrelli, που είχε υποθέσει ότι ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στο δραματικά μειωμένο peloton, και βρέθηκε έτσι γρήγορα μπροστά από τον αναβάτη του Bahrain-Merida.

“Είμαι τόσο χαρούμενος με αυτή τη νίκη”, δήλωσε ο Fraile. “Μετά από τα Classics δεν αισθανόμουν καλά, αλλά σήμερα όλα πήγαν καλά και κατάφερα να κάνω ένα καλό στάδιο. Γενικά, η ομάδα μας ήταν σούπερ σήμερα, κάναμε μια δυνατή κούρσα, μετά από όλες αυτές τις αναβάσεις είχαμε ακόμα πολλούς αναβάτες στο πρώτο group και οι συμπαίκτες μου έκαναν μεγάλη δουλειά για μένα. “

Ο Colbrelli έκανε ό, τι μπορούσε για να προσπεράσει το Fraile, αλλά δεν άντεξε το πολύ δυνατό τελείωμά του και συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση. Τα πήγε καλύτερα από τον ηγέτη της κούρσας Michael Matthews (Team Sunweb), ο οποίος έμεινε πίσω αρκετά σην τελευταία ανάβαση, αφήνοντας τον Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) να πάρει τον έλεγχο της γενικής κατάταξης. Είναι ίσος στο χρόνο με τον Rohan Dennis (BMC Racing), ενώ ο Geraint Thomas (Team Sky) βρίσκεται στην τρίτη θέση με τέσσερα δευτερόλεπτα.

“Στο τελευταίο μέρος του σταδίου συνειδητοποίησα ότι η ομάδα μας μπορεί να φτάσει στο τέλος για ένα σπριντ, για αυτό ο Dario Cataldo και ο Jakob Fuglsang εργάστηκαν σκληρά για να κυνηγήσουν όλες τις επιθέσεις και να με φέρουν μπροστά», εξήγησε ο Fraile. “Ήξερα ότι ο Sonny Colbrelli ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλός μου σήμερα, δεδομένου ότι είναι πολύ γρήγορος. Έτσι, τον ακολούθησα και ξεκίνησα το sprint μου με περίπου 300 μέτρα πριν το τέλος.

“Ήταν μια καλή απόφαση, αφού στα τελευταία 100 μέτρα υπήρχε μια μικρή ανηφόρα. Όπως και να έχει, αυτή η νίκη προσφέρει σε εμένα και, νομίζω, σε όλη την ομάδα ένα καλό κίνητρο πριν από τα επόμενα στάδια.” Όπως είδα, ο Jakob είναι σε καλή και θα προσπαθήσουμε να τον βοηθήσουμε να επιτύχει ένα υψηλό αποτέλεσμα εδώ ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.