B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ο Lance Armstrong θα παρακολουθήσει το Giro d’Italia μόνο από το δρόμο.

Οι διοργανωτές του Giro d’Italia δήλωσαν ότι ο Lance Armstrong δεν θα είναι επίσημος επισκέπτης ή σχολιαστής στο Grand Partenza στο Ισραήλ.

Ο Lance Armstrong  θα παρακολουθήσει το Giro d'Italia μόνο από το δρόμο.

Ο Αrmstrong επιβεβαίωσε ότι θα ταξιδέψει στο Ισραήλ και έπειτα στο γύρο της Καλιφόρνιας αργότερα το Μάιο, αφού συμφώνησε να πληρώσει 5 εκατομμύρια δολάρια στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και 1,65 εκατομμύρια δολάρια στη Landis για να δώσει τέλος στην αγωγή του “whistleblower”. Η αμερικανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι ο Armstrong εξαπάτησε την ταχυδρομική υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών με το “να αποκρύπτει ενεργά τις παραβιάσεις της ομάδας σχετικά με τις διατάξεις των συμφωνιών για την καταπολέμηση του ντόπινγκ”, σύμφωνα με το συμβόλαιο χορηγίας του. Σύμφωνα με τη συμφωνία, ο διακανονισμός “δεν αποτελεί ούτε αναγνώριση ευθύνης από την Armstrong ούτε παραχώρηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τη Relator ότι οι αντίστοιχες απαιτήσεις τους δεν είναι βάσιμες”.

Ο Armstrong σκόπευε να περάσει το Μάιο σε μια αίθουσα συνεδριάσεων της Ουάσιγκτον, ενώ 50 μάρτυρες αναμένεται να παράσχουν λεπτομερείς πληροφορίες για το ντόπινγκ πριν και μετά τη διάγνωση του καρκίνου. Ωστόσο, μετά το συμβιβασμό σχεδίαζε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε σχολιασμούς αγώνων. Σχεδιάζει επίσης να καταγράψει επεισόδια από την περιοδεία της Καλιφόρνιας.

“Η ευκαιρία να πάμε σε ένα μέρος όπως το Ισραήλ για να καλύψουμε ένα γεγονός όπως η περιοδεία της Ιταλίας είναι απίστευτη”, δήλωσε ο Armstrong.

Η διοργανώτρια αρχή του Giro d’Italia, RCS Sport, ανέλαβε γρήγορα να εξηγήσει ότι ο Armstrong δεν θα είναι διαπιστευμένος επίσημος προσκεκλημένος ή θα έχει οποιουσδήποτε δεσμούς με τον αγώνα αν ταξιδεψει στο Ισραήλ για το Grand Partenza και τα εναρκτήρια στάδια του αγώνα στο Ισραήλ μεταξύ 4-6 Μαΐου.

Σύμφωνα με δήλωση του RCS “Ο Lance Armstrong δεν έχει προσκληθεί από τους διοργανωτές του Giro d’Italia. Εξαιτίας του αποκλεισμού από την UCI δεν μπορεί να έχει επίσημο ρόλο σε γεγονός που έχει εγκριθεί από την UCI», σύμφωνα με δήλωση του RCS.

“Ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει έναν αγώνα από το δρόμο έξω από τις επίσημες περιοχές. Η διοργανώτρια αρχή του Giro d’Italia δεν έχει κανένα σχόλιο για το παρελθόν ή το παρόν του Armstrong στην ποδηλασία. “

Ο Armstrong σταμάτησε την καταγραφή μίας μετάδοσης ως μέρος μιας επίσημης συνεργασίας με την Colorado Classic πέρυσι, λόγω των κινδύνων ότι θα παραβίαζε την απαγόρευση για την υπόθεση ντόπινγκ. Αψήφησε την πίεση να μείνει μακριά από τους αγώνες με το να κάνει την καταγραφή από ένα τοπικό οινοποιείο.

Η επίσημη παρουσία του Armstrong στο Κολοράντο ανάγκασε τους διοργανωτές αγώνων να ελέγξουν τον κώδικα του Παγκόσμιου Οργανισμού Καταπολέμησης της Φαρμακοδιέγερσης (WADA) σχετικά με τον αποκλεισμό του αθλητή, ιδίως τον κανόνα σχετικά με τη συμμετοχή “με οποιαδήποτε ιδιότητα σε Διαγωνισμό ή δραστηριότητα”. Οι κανόνες για την καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης του UCI ορίζουν ότι ο όρος “δραστηριότητα” περιλαμβάνει επίσης διοικητικές δραστηριότητες, όπως η εργασία ως επίσημος, διοργανωτής, αξιωματούχος, υπάλληλος ή  εθελοντής του οργανισμού.

Αυτοί ακριβώς οι κανόνες τον εμποδίζουν να παρευρίσκεται στο Giro d’Italia και στην περιοδεία της Καλιφόρνιας με επίσημη ιδιότητα.

Ήταν προσκεκλημένος στην εκδήλωση Tour of Flanders Business Academy στο φετινό Tour of Flanders από τον διοργανωτή Wouter Vandenhaut, αλλά αυτή η παρουσία πυροδότησε την οργή του προέδρου της UCI David Lappartient. Ο Armstrong τελικά απομακρύνθηκε επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους.

Ο Armstrong πήρε μέρος στο Giro d’Italia του 2009 επιστρέφοντας στην αγωνιστική δράση. Ωστόσο, η δωδεκάτη θέση που κατέκτησε διεγράφη από τα επίσημα αποτελέσματα εξαιτίας της τιμωρίας του που εκδόθηκε από την USADA και επιβεβαιώθηκε από την UCI.

Ο Lance Armstrong  θα παρακολουθήσει το Giro d'Italia μόνο από το δρόμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.