B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

H Anna van der Breggen με σόλο παίρνει τη νίκη στο Liege-Bastogne-Liege Η Spratt δεύτερη, η Van Vleuten συμπληρώνει το βάθρο

Η Anna Van der Breggen (Boels Dolmans) εξακολουθεί να κυριαρχεί στους κλασσικούς αγώνες των Αρδεννών, κερδίζοντας το Liège-Bastogne-Liège και υπερασπιζόμενη το προβάδισμα της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα φυναικών της UCI. Η Amanda Spratt (Mitchelton-Scott) τερμάτισε δεύτερη μετά το σόλο της προς το τέλος με την Van der Breggen με 5χλμ να απομένουν, η Annemiek Van Vleuten (Mitchelton-Scott) συμπλήρωσε το βάθρο, κερδίζοντας το σπριντ εναντίον της Ashleigh Moolman-Pasio (Cervélo Bigla).

H Anna van der Breggen με σόλο παίρνει τη νίκη στο Liege-Bastogne-Liege    Η Spratt δεύτερη, η Van Vleuten συμπληρώνει το βάθρο

Ξεκινώντας από το Bastogne, οι γυναίκες έτρεξαν 136 χιλιόμετρα στις Αρδέννες μέχρι τον τερματισμό στο προάστιο Ans της Λιέγης. Υπήρχαν τέσσερις καταχωρημένες αναβάσεις, ωστόσο το σύνολο της πίστας ήταν ένα συνεχόμενο πάνω-κάτω.

Μία ομάδα από τρεις προπορευόμενες αναβάτριες σχηματίστηκε νωρίς στον αγώνα. Κρατούσαν ένα πλεονέκτημα λίγο περισσότερο από ένα λεπτό έως ότου ξεκίνησε η διαδρομή 6,7 χιλιομέτρων στο Côte de La Vecquée με 59 χιλιόμετρα για το τέλος. Σε αυτό το σημείο το peloton έθεσε δυνατό ρυθμό, αφήνοντας πίσω πολλές αναβάτριες και μειώνοντας το κενό από τις πρώτες . Η Julie Van de Velde (Lotto Soudal Ladies) αντεπιτέθηκε και έφτασε τη Vita Heine (Hitec Products-Birk Sport) κοντά στην κορυφή της ανάβασης, αλλά το peloton ήταν μόλις 12 δευτερόλεπτα πίσω.

Οι δύο αθλήτριες πιάστηκαν πριν από την επόμενη ανάβαση και το peloton πήρε φωτιά στο 2χλμ., 8.9% στην Côte de La Redoute: Μόνο 20 αναβάτριες παρέμειναν στην κορυφή. Μια επίθεση της Alena Amialiusik (Canyon-SRAM) πυροδότησε μια ισχυρή κίνηση από την Pauline Ferrand-Prévot (Canyon-SRAM), η οποία ξέκοψε και έχτισε ένα πλεονέκτημα έως 55 δευτερολέπτων στα επόμενα χιλιόμετρα.

Το Côte de La Roche-aux-Faucons, τοποθετούμενο 20 χλμ. πριν τον τερματισμό, σήμανε το τέλος του σόλο της Ferrand-Prévot: Οι κυνηγοί είχαν μειώσει το κενό σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα πριν την ανάβαση και η Moolman-Pasio επιτέθηκε στις πλαγιές και έφτασε τη Γαλλίδα. Έφερε μαζί της τις Van der Breggen και τη Megan Gouarnier (Boels Dolmans),  η Van Vleuten ήρθε λίγο αργότερα, ενώ η Ferrand-Prévot έμεινε πίσω.

Η Van der Breggen οδήγησε το κουαρτέτο των φαβορί στην κορυφή, 25 δευτερόλεπτα μπροστά από μια ομάδα κυνηγών με τις Amanda Spratt, Katarzyna Niewiadoma (Canyon-SRAM), Sabrina Stultiens (WaowDeals), Ellen van Dijk (Team Sunweb) και Shara Gillow Nouvelle-Aquitaine Futuroscope) μαζί με τη Ferrand-Prévot. Οι έξι κυνηγοί έπιασαν τις πρωτοπόρες με 18χλμ να απομένουν και η Spratt επιτέθηκε αμέσως.

Καμία αναβάτρια δεν ήθελε να αναλάβει την ευθύνη να κυνηγήσει την Αυστραλή και ενδεχομένως να καταστρέψει τις δικές της πιθανότητες στην πορεία και με 10 χλμ. να απομένουν η Spratt κράτησε ένα προβάδισμα 55 δευτερολέπτων σε μια ομάδα κυνηγών περίπου 15 αναβατριών. Οι επιθέσεις άρχισαν να πέφτουν βροχή στην ομάδα των κηνυγών, μειώνοντας το χάσμα σε λιγότερο από 45 δευτερόλεπτα μπαίνοντας στο Côte de Saint-Nicolas και με μόλις 5,5 χλμ. πριν τη γραμμή του τερματισμού.

Η Van der Breggen, η Moolman-Pasio και η Van Vleuten επιτέθηκαν από την ομάδα των κηνυγών στο Saint-Nicolas και στην κορυφή η Van der Breggen είχε αφήσει πίσω τις άλλες δύο και κυνηγούσε τη Spratt μόνη της. Η Ολλανδέζα έπιασε τη Spratt με 5χλμ να απομένουν, ενώ οι Van Vleuten και Moolman-Pasio ήταν 25 δευτερόλεπτα πίσω.

Η Spratt άφησε τη Van der Breggen να θέσει αυτή ρυθμό, αλλά δεν είχε δυνάμεις για να ανταποκριθεί στην επιτάχυνση της Van der Breggen στην ανηφόρα πριν τη γραμμή τερματισμού. Η Van der Breggen κέρδισε τη δεύτερη νίκη της Liège-Bastogne-Liège, η Spratt βγήκε δεύτερη 50 μέτρα πίσω και η Van Vleuten ξεπέρασε τη Moolman-Pasio για την τρίτη θέση στο βάθρο.

Η Van der Breggen επέκτεινε το προβάδισμά της στην κατάταξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της UCI για γυναίκες . Με τους κλασσικούς αγώνες να έχουν ολοκληρωθεί, η σειρά των αγώνων συνεχίζεται με το Tour of Chongming Island στην Κίνα, 26 με 28 Απριλίου.

H Anna van der Breggen με σόλο παίρνει τη νίκη στο Liege-Bastogne-Liege    Η Spratt δεύτερη, η Van Vleuten συμπληρώνει το βάθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.