B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ο Pinot εξασφάλισε τον τίτλο στο γύρο των Άλπεων, ενώ ο Padun νίκησε στο τελευταίο στάδιο Οι Pozzovivo και Lopez συμπληρώνουν το βάθρο.

Ο Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) εξασφάλισε τη νίκη στο στο γύρο των Άλπεων ενώ ο Mark Padun (Bahrain-Merida) πήρε μία σόλο νίκη στο τελευταίο στάδιο.

Ο Pinot εξασφάλισε τον τίτλο στο γύρο των Άλπεων, ενώ ο Padun νίκησε στο τελευταίο στάδιο   Οι Pozzovivo και Lopez συμπληρώνουν το βάθρο.

Η επίθεση αποδείχτηκε η καλύτερη άμυνα για το Γάλλο, που επέδειξε τα διαπιστευτήριά του για το Giro d’ Italia με μία επιθετική επίδειξη  στο Innsbruck, που θα χρησιμοποιηθεί και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα αργότερα μέσα στη χρονιά.

Στην τελευταία από τις τρείς αναβάσεις του υψώματος της Ολυμπίας, που αποτελεί και το κεντρικό κομμάτι της πίστας, ο Pinot κινήθηκε ξεκάθαρα με τους Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida) και Miguel Angel Lopez (Astana), ακριβώς από πίσω του στη συνολική κατάταξη. Όταν κατεβήκαν ωστόσο ο δρόμος πλάτυνε και το προβάδισμα μίκρυνε, αφήνοντας το μικρό group των κυνηγών που περιλάμβανε τους άλλους ποδηλάτες του top 10 να επιστρέψει στο προσκήνιο.

Ο 21χρονος Ουκρανός Padun ήταν εκεί και εκμεταλλεύτηκε τη σχετικά χαμηλή θέση του (16ος) από την αρχή του αγώνα για να ξεχωρίσει από το group 4 χιλιόμετρα πριν το τέλος. Πήρε με αυτόν τον τρόπο λοιπόν τη νίκη, κρατώντας ένα επικίνδυνο προβάδισμα από τον George Bennett (Lotto NL-Jumbo) πριν σηκώσει τα χέρια του στον αέρα κατενθουσιασμένος για να πανηγυρίσει την πρώτη του επαγγελματική νίκη.

Ο Bennett πέρασε τη γραμμή του τερματισμού πέντε δευτερόλεπτα αργότερα  για τη δεύτερη θέση, ακολουθόμενος από τους Jan Hirt (Astana), Giulio Ciccone (Bardiani-CSF) και Ben O’Conor (Dimension Data). Ο Pinot πέρασε τη γραμμή του τερματισμού τρία δευτερόλεπτα μετά, τελειώνοντας την ίδια στιγμή με τους άμεσους αντιπάλους του, τον Pozzovivo, τον Lopez και τον Chris Froome (Team Sky).

Έτσι, ο Pinot σφράγισε τον τίτλο με 15 δευτερόλεπτα από τον Pozzovivo, με τον Lopez, ο οποίος τελείωσε στον ίδιο χρόνο, να συμπληρώνει το βάθρο. Ο Froome, ο οποίος φάνηκε να έχει πρόβλημα στην τελική ανάβαση καθώς έμεινε πίσω ακόμα και από τον συμπαίκτη του Kenny Elissonde,πήρε την τέταρτη θέση στα 16 δευτερόλεπτα.

Ο Fabio Aru (UAE Team Emirates) έχασε έδαφος για άλλη μια φορά, δεν τα πήγε καλά στην τελική ανάβαση και δεν επέστρεψε ποτέ στο group των φαβορί, και ως εκ τούτου τον πέρασε Bennett, ο οποίος πήρε την τελευταία θέση στα top 5 της συνολικής κατάταξης.

“Ήταν ένας απίστευτος αγώνας, και τις πέντε μέρες”, δήλωσε ο Pinot. “Ήταν πέντε ημέρες μάχης. Δεν υπήρχαν δώρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που έγραψα το όνομά μου στην ιστορία αυτόυ του αγώνα, ο οποίος, για έναν ορειβάτη ποδηλάτη έχει μεγάλο κύρος. “

Πηγή: cyclingnews.com

Ο Pinot εξασφάλισε τον τίτλο στο γύρο των Άλπεων, ενώ ο Padun νίκησε στο τελευταίο στάδιο   Οι Pozzovivo και Lopez συμπληρώνουν το βάθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.