B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Γύρος των Άλπεων: Ο Luis Leon Sanchez κερδίζει το 4ο στάδιο στο Lienz. Ο Pinot παραμένει πρώτος στο συνολικό προβάδισμα

Ο Luis Leon Sanchez πήρε τη νίκη στο 4ο στάδιο του γύρου των Άλπεων, την ώρα που η Astana, για άλλη μια φορά, εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα στο group των φαβορί. Ο Ισπανός ήταν η μία από τις πέντε ανοιχτές μπλέ φανέλες στο group των 15 που σχηματίστηκε στην τελευταία αναβαση του Bannberg και, μετά από μια γρήγορη κάθοδο, επιτέθηκε με δύο χιλιόμετρα να απομένουν για να πάρει μια σόλο νίκη – την τρίτη της Astana σε τέσσερα στάδια αγώνα.

Γύρος των Άλπεων: Ο Luis Leon Sanchez κερδίζει το 4ο στάδιο στο Lienz.   Ο Pinot παραμένει πρώτος στο συνολικό προβάδισμα

Ο Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) τερμάτισε στην τέταρτη θέση και διατήρησε το γενικό του προβάδισμα. Ο Domenico Pozzovivo (Μπαχρέιν-Μερίδα), ο Miguel Angel Lopez (Astana), ο Chris Froome (Team Sky), ο Fabio Aru (UAE Team Emirates) – μαζί με τους υπόλοιπους από το top 10, ήταν όλοι στο group. Δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στη γενική κατάταξη, αν και ο Sanchez προσπέρασε τον Bennett στην έκτη θέση.

Το προτελευταίο στάδιο του γύρου των Άλπεων προσέφερε για άλλη μια φορά μια συναρπαστική μάχη μεταξύ των φαβορί, πολλοί από τους οποίους έβαλαν τις τελικές πινελιές στην προετοιμασία τους πριν από το Giro d’Italia του επόμενου μήνα. Το μεγάλο ενδιαφέρον του σταδίου 134,3 χλμ. από το Klausen στο Lienz ήταν στο Bannberg, μια αναρρίχηση δεύτερης κατηγορίας 7 χιλιομέτρων 10 χιλιόμετρα πριν από τη γραμμή του τερματισμού. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια ταχεία κάθοδος στα τελευταία λίγα χιλιόμετρα.

Ήταν μια άλλη καλή ημέρα για αγώνες, στην οποία δεν δημιουργήθηκε κάποια συναρπαστική συνθήκη μέχρι την πρώιμη ανάβαση στο Terento δεύτερης κατηγορίας μετά από 30χλμ. Με κάποια επικίνδυνα ονόματα εκεί, ο Μπεν Χέρμανς (Ισραηλινή Ακαδημία Ποδηλασίας), ο Mark Padun (Μπαχρέιν-Μέριδα), ο Louis Meintjes (Dimension Data), ο Davide Villella (Astana), ο David De la Cruz (Team Sky), ο Kristijan Durasez Emirates), Felix Grosschartner (Bora-Hansgrohe), Mikel Bizkarra (Euskadi-Murias) και Hubert Dupont (AG2R La Mondiale) – ένα group εννέα ατόμων δεν επέτρεψε ποτέ περισσότερα από δύο λεπτά πλεονεκτήματος.

Η δράση μεταξύ των ανταγωνιστών ξεκίνησε σε μια πρώιμη ασήμαντη φαινομενικά ανάβαση που προηγήθηκε του Bannberg, με τον Bennett να επιτίθεται και να πιάνει το break, από το οποίο απεσπάστηκαν οι Bizkarra και  Villella. Στην κορυφή της αναρρίχησης, ο Bennett και το υπόλοιπο break παρασύρθηκαν από το peloton, και στο κάτω μέρος της σύντομης καθόδου, ήταν πάλι όλοι μαζί, μαζί και οι Bizkarra και Villella. Αυτό προκάλεσε μια διαδοχή επιθέσεων μπροστά από το Bannberg, με μια ομάδα 30 αναβατών μπροστά καθώς άρχισε η ανάβαση.

Καθώς η ομάδα FDJ του Pinot έθεσε το ρυθμό, ο Aru έκανε μια μεγάλη επίθεση, ξεκινώντας από τα θραύσματα αυτής της ομάδας των 30 για να χτυπήσει το μπροστινό μέρος του αγώνα μαζί με τους Bouwman, Nicola Conci (Ιταλία) και Pello Bilbao (Astana). Αυτή η μικρή ομάδα εξουδετερώθηκε μερικά χιλιόμετρα αργότερα, όταν ο Kenny Elissonde έκανε μια τεράστια επιτάχυνση που φαινόταν να τοποθετεί τον αρχηγό του ,Chris Froome, υπό πίεση.

Ο Froome, ωστόσο, ανταπεξήλθε και ξεκίνησε μια σειρά επιθέσεων, αλλά κλείστηκαν και οι δύο με σχετική ευκολία. Δεδομένου ότι δύο ακόμα κινήσεις προήλθαν από τον Lopez και τον Bennett, το group αραιώθηκε μαζικά και από την κορυφή της αναρρίχησης έμειναν μόλις 15. Εκτός από τον Sanchez, η Astana είχε τους Lopez, Μπιλμπάο, Ian Hirt και Andrey Zeits. Επίσης στο  group συμμετείχαν ο Conci, ο Giulio Ciccone (Bardiani-CSF) και ο νικητής του 3ου σταδίου, Ben O’Connor (Dimension Data).

Ο Pinot, ένας φημισμένος αδύναμος στις καταβάσεις  προσπάθησε αλλά οι Sanchez και Pozzovivo δημιούργησαν ένα σημαντικό χάσμα. Ο Froome σύντομα ενώθηκε μαζί τους, αλλά όταν ο δρόμος άνοιξε, η συνεργασία εξαφανίστηκε.

Ήταν τότε η ώρα για την Αστάνα να παίξει με τους αριθμούς. Αμέσως μετά την αποκατάσταση του Pinot, ο Μπιλμπάο επιτάχυνε, αλλά η κίνησή του δεν κράτησε πολύ καθώς ο Sanchez ξεπήδησε από τους υπόλοιπους. Ο Bennett αντέδρασε γρήγορα, αλλά υπήρχε ένα χάσμα με τους υπόλοιπους, το οποίο διατηρήθηκε μέχρι τη γραμμή του τερματισμού.

Ο Pinot είναι πρώτος στο γενικότερο προβάδισμα μπροστά από τους Pozzovivo και Lopez κατά 15 δευτερόλεπτα, με τον Froome ένα δευτερόλεπτο πίσω και στη συνέχεια τον Aru στην πέμπτη θέση στα 50 δευτερόλεπτα. Ο αγώνας ολοκληρώνεται την Παρασκευή με ένα στάδιο στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί το κύκλωμα που θα χρησιμοποιηθεί και στον αγώνα δρόμου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αργότερα φέτος.

Πηγή: cyclingnews.com

Γύρος των Άλπεων: Ο Luis Leon Sanchez κερδίζει το 4ο στάδιο στο Lienz.   Ο Pinot παραμένει πρώτος στο συνολικό προβάδισμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.