B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Η ισπανική ομοσπονδία ποδηλασίας προσέλαβε τον γιατρό του Άρμστρονγκ για να ντοπάρει τους αθλητές της!

Σκάνδαλο ντόπινγκ με πρωταγωνιστές του αθλητές ποδηλασίας της Ισπανίας που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1996 αποκαλύπτει η εφημερίδα El Pais.

Η ισπανική ομοσπονδία ποδηλασίας προσέλαβε τον γιατρό του Άρμστρονγκ για να ντοπάρει τους αθλητές της!

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η ισπανική ομοσπονδία ποδηλασίας προσέλαβε τον Μικέλε Φερράρι και διέταξε τη ληψη ερυθροποιητίνης για όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1996. Ο Μικέλε Φερράρι έχει καταδικαστεί με ισόβιο αποκλεισμό από κάθε ειδούς αθλητική δραστηριότητα για υποθέσεις ντόπινγκ.

Ο πιο διάσημος «πελάτης» του ήταν ο Λανς Άρμστρονγκ. Η εφημερίδα El Pais επικαλείται την κατάθεση που έδωσε ο αθλίατρος Λουίς Γκαρσία ντε Μοράλ.

Ο γιατρός από τη Βαλένθια ομολόγησε ότι όταν ήταν στην Εθνική ομάδα ποδηλασίας η ομοσπονδία πλήρωνε τον Φερράρι και για αναβολικά. Όπως σημείωσε συνεργάστηκε με τον Φερράρι από το 1993 μέχρι το 1998.

«Ήμουν υπεύθυνος για την Εθνική ομάδα ποδηλασίας πίστας αλλά όχι για τους ιατρικούς ελέγχους» σημειωσε ο ντε Μοράλ. Ο ίδιος είπε για το ρόλο του Φερράρι: «Προμήθευε με κορτικοστεροειδή αυτή την περίοδο; Δεν ήταν το βασικό θέμα. Το βασικό ήταν η ερυθροποιητίνη και οι αυξητικές ορμόνες».

Ο ντε Μοράλ ενίσχυσε την κατάθεσή του με ένα έγγραφο με ημερομηνία 15 Ιουλίου 1996, τέσσερις μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών της Ατλάντα. Το έγγραφο που είχε την ένδειξη «εμπιστευτικό» έδειχνε ότι περίπου 80 χιλιάδες ευρώ δόθηκαν στον ίδιο από την ομοσπονδια. Περίπου 36 χιλιάδες ξοδεύτηκαν για φάρμακα.

Στη συνέχεια τόσο ο ντε Μοράλ όσο και ο Φερράρι προσλήφθηκαν από την ποδηλατική ομάδα «US Postal Service» με μεγαλύτερο αστέρι τον Λανς Άρμστρονγκ. Ο Αμερικανός ποδηλάτης κέρδισε τον γύρο της Γαλλίας από το 1999 μέχρι το 2005 τίτλοι που του αφαιρέθηκαν μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ. Τόσο ο ντε Μοράλ όσο και ο Φερράρι έχουν καταδικαστεί με ισόβιο αποκλεισμό.

Πηγή: sdna.gr

Η ισπανική ομοσπονδία ποδηλασίας προσέλαβε τον γιατρό του Άρμστρονγκ για να ντοπάρει τους αθλητές της!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.