B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Γύρος των Άλπεων: Ο Lopez κερδίζει το 2ο στάδιο

Ο Miguel Angel Lopez (Astana Pro Team) πήρε τη νίκη στην κορυφή του Alpe di Pampeago στο 2ο στάδιο του γύρου των Άλπεων, ξεπερνώντας τους Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) και Ivan Sosa (Androni Gioccatoli-Sidermec) ενώ ο συμπατριώτης του Sosa ανέβηκε στη συνολική βαθμολογία μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση στην πονηρά απότομη τελική ανάβαση.

Γύρος των Άλπεων: Ο Lopez κερδίζει το 2ο στάδιο

Ο Lopez απεδείχθη ο καλύτερος από μια ελίτ αναβατών που σχηματίστηκε στο τελευταίο χιλιόμετρο και με μια δυνατή επιτάχυνση στα τελικά 100 μέτρα κατάφερε να νικήσει τον Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) στη γραμμή, ενώ ο Sosa ήρθε στην τρίτη θέση.
Ο Chris Froome (Team Sky), ο οποίος αγωνίζεται παρά τη συνεχιζόμενη περίπτωση σαλβουταμόλης του, ξεκίνησε την επίθεση στο φινάλε με μία επιτάχυνση. Ο Βρετανός όμως φάνηκε να δυσκολεύεται νωρίς στην αναρρίχηση και φαινόταν αργός στις σοβαρές τελικές ράμπες, και αναγκάστηκε να περιοριστεί στην τέταρτη θέση, τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από τον Sosa, ενώ ο Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida) ακολούθησε το Βρετανό στην πέμπτη θέση.

Από τους διεκδικητές του Giro d’Italia που εμφανίζονται στο Τρεντίνο, ο Fabio Aru (UAE Team Emirates) δυσκολεύτηκε και πάλι περισσότερο. Ο Ιταλός πρωταθλητής υποχώρησε στα 34 δευτερόλεπτα στα κλειστά χιλιόμετρα για να τερματίσει 10ος.
Όπως διαμορφώθηκε το φινάλε φάνηκε ότι τα φαβορί περίμεναν μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο πριν δείξουν τα χέρια τους. Ο Froome, ο Pinot και ο Pozzovivo προσπάθησαν να επιβληθούν στο τελευταίο χιλιόμετρο, αλλά δεν κατάφεραν να υπερκεράσουν τους αντιπάλους τους. Ο Lopez έδειξε τις προθέσεις του με επιτάχυνση 500 μέτρων πριν το τέλος, και εξασφάλισε τη νίκη με μία αρκετά καλή συνολική προσπάθεια.

Ο Lopez αφιέρωσε τη νίκη του στον εκληπόντα Michele Scarponi, ο οποίος πήρε την τελική νίκη της καριέρας του σε αυτόν τον αγώνα πριν από ένα χρόνο. «Ύψωσα τα χέρια μου προς τιμήν του Scarpa, ενός πρωταθλητή και ενός ξεχωριστού ανθρώπου, που μας λείπει πάρα πολύ. Θα είναι πάντα στην καρδιά μας», δήλωσε ο Lopez, ο οποίος θα οδηγήσει την Astana στον επερχόμενο Giro. “Μετά από την προπόνησή μου σε υψόμετρο, αισθανόμουν πολύ καλά. Οι συμπαίκτες μου έκαναν σπουδαία δουλειά και δε μπορούσα να τους απογοητεύσω στο σπριντ».

Ο συνάδελφος του Lopez Colombian Sosa ήταν ικανοποιημένος με τις κινήσεις του στα κλειστά χιλιόμετρα και ο δεύτερος διαδοχικός τερματισμός του στην τρίτη θέση ήταν αρκετός για να τον βάλει στο συνολικό προβάδισμα 6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Pinot και τον Lopez και 16 από τον Froome. Μόνο 20 ετών, ο Lopez είναι το τελευταίο ταλέντο της Νότιας Αμερικής που αναδύθηκε από το Gianni Savio και απέδωσε πολύ δυνατά στον αγώνα Colombia Paz y Oro νωρίτερα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Πηγή: cyclingnews.com

Γύρος των Άλπεων: Ο Lopez κερδίζει το 2ο στάδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.