B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ο Wellens κέρδισε το Brabantse Pijl

Ο Tim Wellens (Lotto-Soudal) απέσπασε εξαιρετική απόδοση από την ομάδα του για να κερδίσει το De Brabantse Pijl-La Flèche Brabançonne την Τετάρτη.

Ο Wellens κέρδισε το Brabantse Pijl

Ο Βέλγος επιτέθηκε λίγο πριν τα 7,5 χιλιόμετρα για το τέλος και κέρδισε τον περσινό νικητή Sonny Colbrelli (Bahrain Merida) και τον Tiesj Benoot (Lotto Soudal).

Καθώς ο Wellens διέσχισε τη γραμμή, έδειξε με ένα δάχτυλο τον ουρανό, στη μνήμη του Micheal Goolaerts, ο οποίος πέθανε τραγικά στον αγώνα Παρίσι-Ρουμπέ της Κυριακής. Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε στην αρχή του αγώνα στο Leuven, με όλους τους συμπαίκτες του Goolaets να παρευρίσκονται.

Η Lotto Soudal ήταν δραστήρια σε όλο το δεύτερο μισό του αγώνα και ανέβασε τη θερομκρασία στα τελευταία 80 χλμ. Ο πρώτος βετεράνος αναβάτης Maxime Monfort έδωσε ένα γρήγορο ρυθμό για να επιφέρει ένα πρώτο σπάσιμο νωρίς στον αγώνα, πριν ο Tosh Van der Sande συνεργαστεί με τον Jack Haig του Mitchelton-Scott για να δημιουργήσει μια επικίνδυνη κίνηση.

Το ζευγάρι παρέμεινε μπροστά μέχρι τα 12 χιλιόμετρα πριν το τέλος, με τη Jelle Vanendert να παίρνει τη σκυτάλη από τη Lotto Soudal. Η επιτάχυνση του Βελγίου συνέβαλε στη σφυρηλάτηση του νικηφόρου σπασίματος, με τον Wellens να επιτίθεται σε ένα επίπεδο δρόμο. Η Bahrain Merida προσπάθησε να πιάσει τον νικητή του Ruta del Sol, αλλά οι ικανότητες του 26χρονου δοκιμάστηκαν στο στοιχείο τους, καθώς γρήγορα δημιούργησε ένα προβάδισμα 20 δευτερολέπτων.

Οι υπόλοιποι αναβάτες από το σπάσιμο πιάστηκαν στην τελική ανάβαση, αλλά ο Wellens παρέμεινε ξεκάθαρα μπροστά και είχε αρκετό χρόνο για να προετοιμάσει τον εαυτό του πριν τον απλό και γεμάτο σεβασμό νικηφόρο χαιρετισμό του.

“Υπάρχουν τέσσερις πιθανότητες [στις Αρδενές] και σήμερα ήταν η πρώτη από τις τέσσερις, έτσι είμαι στην ευχάριστη θέση να κερδίσω εδώ. Δεν είναι το ίδιο επίπεδο με τους άλλους, αλλά είναι ένας αγώνας στο Βέλγιο, είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας , και ποτέ δεν είναι εύκολο να κερδίσεις, γι ‘αυτό είμαι πολύ χαρούμενος”, δήλωσε ο Wellens στο τέλος.

“Ήταν για τον Michael”, είπε σε σχέση με το νικηφόρο χαιρετισμό του.

“Δεν ήθελα να γιορτάσω, γιατί όλοι σκέφτονται γι ‘αυτόν, δεν τον γνώρισα προσωπικά, αλλά είναι πολύ θλιβερό αυτό που συνέβη”.

Ο Colbrelli διέσχισε τη γραμμή δεύτερος, περνώντας ίσα-ίσα τον Benoot.

Πηγή: cyclingnews.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.