B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ο Peter Sagan κερδίζει το Paris – Roubaix

Ήταν η πρώτη φορά μετά το 1981 και τον Bernard Hinault, που ένας ποδηλάτης με τη φανέλα του Παγκόσμιου, είναι ο νικητής του Paris-Roubaix και δεν είναι άλλος από τον Peter Sagan

Ο Peter Sagan κερδίζει το Paris – Roubaix

Ήταν μια εξαιρετική μέρα στην κόλαση…

Ύστερα από μια περίοδο πικρόχολων σχολίων από τον Tom Boonen – έναν άλλο θρύλο των κλασικών – ο Peter Sagan φάνηκε σήμερα αποφασισμένος να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος, είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποδηλάτες που έχουν περάσει ως τώρα και δεν δίστασε να το αποδείξει αποφασίζοντας να… επιτεθεί περίπου 55 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό.

Και ήταν μια επίθεση στην οποία κανείς από τους άλλους διεκδικητές του Paris – Roubaix – τον Niki Terpstra και τον Greg Van Avermaet – δεν κατάφερε να απαντήσει.

 

Στο παρά… 55

Με περίπου 55 χιλιόμετρα από τα 257 συνολικά του αγώνα να απομένουν για τον τερματισμό, ο Sagan αποφάσισε να ανοίξει το ρυθμό του και να σπάσει το γκρουπ των διεκδικητών του αγώνα. Παρόλο που η κίνηση ήταν σαφώς επιθετική και αποτελούσε σοβαρή απειλή για την εξέλιξη του αγώνα, οι δύο διεκδικητές δεν έκαναν κίνηση να ακολουθήσουν αλλά μάλλον προσπάθησαν να διατηρήσουν σταθερή και τελικά να μειώσουν, τη διαφορά του ενός περίπου λεπτού.

Εκείνος όμως που απάντησε αμέσως ήταν ο Πρωταθλητής Ελβετίας και αναβάτης της AG2R La Mondiale. O 28χρονος ποδηλάτης, δεν άφησε ούτε στιγμή τον Sagan και μάλιστα συνεργάστηκε εξαιρετικά μαζί του ως την άφιξή τους στο ποδηλατοδρόμιο του Roubaix.

 

Στο ποδηλατοδρόμιο του Roubaix

Οι δυο αθλητές μπήκαν μαζί στο ποδηλατοδρόμιο κι εκεί φάνηκε πως ο Sagan ήταν έτοιμος να παίξει “τη γάτα με το ποντίκι”. Άφησε για λίγο τον Ελβετό μπροστά ο οποίος – σχεδόν τρομαγμένος – κοιτούσε κάθε τόσο πίσω προφανώς νιώθοντας πως ήταν τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο μακριά από μια νίκη. Στα 200 μέτρα πριν τον τερματισμό και ενώ ως τότε βρισκόταν στη ρόδα του, ο Peter Sagan έκανε “βουτιά” και ξεκίνησε το σπριντ.

Ήταν αδύνατο για τον Ελβετό, που είχε κάνει έναν τόσο σπουδαίο αγώνα, να ακολουθήσει το ρυθμό του Peter Sagan και λίγα μέτρα αργότερα, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε ήδη αφήσει τα χέρια από το τιμόνι και πανηγύριζε πριν ακόμη περάσει τη γραμμή του τερματισμού καθώς η απόσταση που είχε αναπτύξει τον έφερνε με ασφάλεια πρώτο.

Ο Terpstra, νικητής του αγώνα το 2014, τερμάτισε τρίτος.

“Είναι καταπληκτικό. Νιώθω τόσο κουρασμένος μετά από αυτό τον αγώνα. Απέφυγα τις πτώσεις, δεν είχα μηχανικά προβλήματα και νιώθω λιγότερο κουρασμένος από τις προηγούμενες χρονιές”, δήλωσε ο Sagan αμέσως μετά τον τερματισμό.

Και αμέσως βιάστηκε να ευχαριστήσει τους συναθλητές του: “Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου. Έκαναν σπουδαία δουλειά και μου επέτρεψαν να κερδίσω αυτό τον σπουδαίο αγώνα”.

 

Ο ήρωας της ημέρας

Μπορεί ο Peter Sagan να απέδειξε σήμερα “ποιος είναι το αφεντικό”, αλλά ο 28χρονος Ελβετός Silvan Dillier ήταν ίσως ο ήρωας της ημέρας. Απέδειξε πως είχε τα πόδια να ακολουθήσει τον Peter Sagan όταν ονόματα όπως ο Niki Terpstra έμειναν πίσω, φέρθηκε εξαιρετικά επαγγελματικά και αθλητικά στη συνεργασία του με τον Sagan στη διάρκεια των 55 χιλιομέτρων ως τον τερματισμό και, κυρίως, απέδειξε πως, τελικά, αν δεν είχε φτάσει στο sprint με τον παντοδύναμο Sagan, ίσως και να ήταν σήμερα ο νικητής ενός Paris-Roubaix, κάτι που θα τον αναδείκνυε σε εθνικό ήρωα στην Ελβετία!

“Eίναι δύσκολο να περιγράψω το πώς αισθάνομαι. Είμαι απογοητευμένος και ταυτόχρονα πολύ χαρούμενος”, δήλωσε ο Dillier μετά τον τερματισμό του. “Το πρωί πριν ξεκινήσω, δεν σκεφτόμουν καν το πόντιουμ αλλά έπρεπε να βρω τη σωστή συνταγή για τον αγώνα. Τερμάτισα ακριβως πίσω από τον Peter Sagan, αυτή τη στιγμή τον καλύτερο αθλητή στον κόσμο και δεν έχω δικαίωμα να μην είμαι χαρούμενος”.

Πηγή: mbike.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.