B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

‘Porto Leone’ η ομάδα που το 2018 θα πρωταγωνιστήσει

Σε μια περίοδο που η ελληνική ποδηλασία περνάει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της, σε μια εποχή που οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιό εσωστρεφείς και δύσκολα επενδύουν αλλά αντίθετα περικόπτουν από όπου μπορούν, και σε μια εποχή που ο ελληνισμός γενικότερα μαστίζεται  απο κρίση ιδανικών και αξιών, υπάρχουν εκείνα τα λίγα φωτεινά παραδείγματα που μας κάνουν να χαιρόμαστε και να πιστεύουμε πως 《ναι》,όλα μπορούν να πάνε καλά. Μια τέτοια περίπτωση φαίνεται να έχει ανατείλει στην ποδηλατική ομάδα απ´ την Νίκαια, αυτην του Porto Leone.

‘Porto Leone’ η ομάδα που το 2018 θα πρωταγωνιστήσει Η ομάδα του Porto Leone μέχρι και τέλος της αγωνιστικής σαιζόν του 2017 δραστηριοποιούνταν στις μικρές- κυρίως -ηλικιακές κατηγορίες όπου με πρωτομάστορα τον κ. Γρουβα Π. και σημαντικότατο βοηθό του ως προπονητή της ομάδας τον κ. Κατσέλη, έστησαν μια ποδηλατική ακαδημία με 60 ενεργά παιδιά ως αθλητές μέλη, όπου σε όσους αγωνες συμμετείχαν  διακρίνονταν για τις επιδόσεις τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι καρποί των προσπαθειών των παιδιών αυτών  δεν είναι καθόλου τυχαίοι, αφού το έμπειρο μάτι του άλλοτε ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής ομάδας κ. Κατσέλη  μπορεί να ενεργοποιήσει και τον πιό ‘αδύναμο’ αθλητή. Ωστόσο, αυτό που σίγουρα θα προκαλέσει αίσθηση στην ποδηλατική κοινότητα για το 2018 είναι δυο πραγματα. Πρώτον η επέκταση του συλλόγου στις μεγάλες κατηγορίες ανδρών, γυναικών και masters και δεύτερον, η ενίσχυση των κατηγοριών αυτών με πολύ ισχυρά ονόματα.

Και κάπου εδώ ξεκινάει ένας μακρύς κατάλογος με τις μεταγραφές και τις προσθήκες  της ομάδας, αλλά θα σταθούμε μόνο σε αυτές που προκαλούν αίσθηση. Στους ανδρες  του mtb υπάρχει μια πολύ δυνατή προσθήκη που ακούει στο όνομα Ζιάκας, ο οποίος να θυμήσουμε πως για το 2018 θα αγωνίζεται για πρώτη φορά ως ανδρας!  Το κερασάκι όμως στην τούρτα αποτελούν τα αδέλφια Βολικάκηδες. Οι αδελφοί Βολικακηδες μεταγράφηκαν απο την ομάδα του Παναθηναϊκου, με την οποία κέρδισαν το πανελλήνιο πρωτάθλημα στην πίστα το περασμένο έτος, σε αυτή του Porto Leone για το 2018 και πλέον είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πως ένας απ´ τους στόχους της χρονιάς για το Porto Leone είναι το πρώταθλημα στην πίστα για τα αθλήματα στα οποία που αγωνίζονται οι Βολικακηδες. Σίγουρα ένας ακόμη στόχος για την ομάδα του Porto Leone, είναι και η κατάκτηση του ομαδικού στην πίστα, αφού προστέθηκαν τρία ακόμη πολύ δυνατά ονόματα, αυτά των Τσιάντου, Λέλα και Δημητρη Καλογεροπουλου απ´ την Καλαμάτα, για να κλείσει με αυτόν τον τρόπο η υποομάδα που θα καρποφορίσει το επιθυμιτό στην πίστα.

 

‘Porto Leone’ η ομάδα που το 2018 θα πρωταγωνιστήσει‘Porto Leone’ η ομάδα που το 2018 θα πρωταγωνιστήσει

 

 

 

 

Επίσης, πρέπει να σημειώσουμε  ότι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι του συλλόγου για τα επόμενα χρόνια είναι, να αναπτύξουν το άθλημα της ποδηλασίας ακόμη περισσότερο δημιουργώντας γιαυτό τον σκοπό ακαδημία στο αγώνισμα της πίστας (αν οι συνθήκες το ευνοήσουν), να αυξηθεί έως το 2019 ο ενεργός αριθμός των μικρών κατηγοριών σε 80 μέλη, να ενισχυθεί η ακαδημία απο τον τοπικό Δήμο και άλους όμορρους Δήμους μαζί με την Περιφέρεια Αττικής κατι που για το 17´ το είδαμε να πραγματοποιείται στον αγώνα στο Πέραμα που διοργάνωσε ο σύλλογος,  να έχει συνεχή και αδιάκοπτη αγωνιστική δράση όλη την αγωνιστική χρονιά μέσα απ´ τους αγώνες που θα διοργανώνει αλλα και που θα συμμετέχει και τέλος, να βοηθήσει τους αθλητές του στην επίτευξη των προσωπικών τους στόχων.

Αρωγοί σε αυτην την προσπάθεια του συλλόγου είναι ο γνωστός διατροφολόγος- εργοφυσιολόγος κ. Μπάρδης για το ιδιαίτερα νευραλγικό κομμάτι της διατροφής και της εργοφυσιαλογίας, το Πειραϊκό θεραπευτήριο για τις ιατρικές ανάγκες των αθλητών-τριών όπου παράλληλα σε οσους αγώνες θα διοργανώνει η ομάδα θα παραχωρεί ανιδιοτελώς το ασθενοφόρο για τις ανάγκες του αγώνα και ένας ακόμη σύμμαχος είναι και η ομάδα της Α.Ο. Μεσόγειου, όπου αθλητές των δύο συλλόγων συνεργάζονται μεταξύ τους και οι ομάδες ανταλλάσουν αθλητές.

Η βαθειά καινοτομία σε αυτήν την ομάδα -για τα ελληνικά δεδομένα- έγκειται στο γεγονός εξατομικευμένης βάσης δεδομένων για κάθε αθλητή-τριας των μικρών ηλικιών ξεχωριστά. Κάθε αθλητής-τρια  θα αξιολογείται στο τέλος της χρονιάς πανω σε κάποια σημεία όπως για παράδειγμα η απόδοση στους αγώνες, η συμμετοχή στις προπονήσεις, η συμπεριφορά του και η αποδοσή του στο σχολείο, ωστε στο τέλος κάθε αγωνιστικού έτους να επιβραβεύονται οι καλύτεροι αθλητές με μια μορφη υποτροφίας. Επιπλέον, κάθε μέλος του συλλόγου θα μπορεί μέσα απο τον διαδυκτιακό ιστότοπο της ομάδας αλλά το application που θα κατασκευαστεί να έχει πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες όπως παραδείγματος χάριν για την προπονηση και με αυτό τον τρόπο να είναι ακόμη πιο κοντά στα δρώμενα. Ακόμη, παρέχεται η δυνατότητα χορήγησης προπονηρηρίων (virtual) σε όσους αθλητές δεν έχουν την δυνατότητα να βγούν για προπόνηση όταν πρέπει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.