B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Χωρίς αρχηγό GC μένει η ομάδα της Astana για το 2018

Χωρίς ηγέτη έχει μείνει η ομάδα της Astana μετά την απρόσμενη φυγή του Fabio Aru και τη μεταγραφή του στην ομάδα UAE Emirates.

Χωρίς αρχηγό GC μένει η ομάδα της Astana για το 2018

Εμφανώς απογοητευμένος είναι ο Alexander Vinokourov, αφεντικό της Astana, με τις τελευταίες μεταγραφικές εξελίξεις στο World Tour.

Η απρόσμενη φυγή του μέχρι πρότινος αρχηγού της Astana, Fabio Aru, έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην ομάδα από το Καζακστάν.

Ο 27χρονος Ιταλός αναβάτης, ο οποίος έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με τα χρώματα της Astana το 2012 και κατέκτησε την κόκκινη φανέλα του Γύρου της Ισπανίας το 2015, είχε δικαίωμα ανανέωσης του συμβολαίου του για ακόμα ένα χρόνο αλλά προτίμησε, χωρίς προειδοποίηση, να υπογράψει νέο, τριετές, συμβόλαιο με την ομάδα UAE Emirates.

«Είμαι πολύ απογοητευμένος με τη συμπεριφορά του Aru. Πληροφορήθηκα τη μεταγραφή του από το σχετικό δελτίου τύπου…», δήλωσε ο Vinokourov, συμπληρώνοντας: «O Aru δεν μας ενημέρωσε ποτέ πως ήθελε να φύγει από την ομάδα. Τον ρωτήσαμε πολλές φορές ποια είναι τα πλάνα του για την επόμενη σεζόν χωρίς να πάρουμε καμία απάντηση. Αυτή η εξέλιξη μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση, δεδομένης της χρονικής περιόδου. Είναι αδύνατον να μπορέσουμε να βρούμε αντικαταστάτη του δικού του επιπέδου, κάποιον αναβάτη που να μπορεί να κερδίσει το Tour de France».

O Vinokourov δεν έκρυψε το γεγονός πως προσπάθησε να φέρει στην ομάδα τον Rigoberto Uran, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Πλέον το βάρος της φανέλας του αρχηγού πέφτει στους ώμους του Δανού Jakob Fuglsang, ο οποίος μετά από εξαιρετική εμφάνιση και νίκη στο Criterium du Dauphine τον Ιούνιο, δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στο Tour εξαιτίας τραυματισμού και επέστρεψε στην αγωνιστική δράση στον Γύρο της Ισπανίας όπου πέτυχε δύο νίκες σε stages και τερμάτισε στην 8η θέση της γενικής.

Η μεταγραφή του Fabio Aru στην UAE Emirates αναμένεται να δυναμώσει πολύ το ρόστερ της αφού η ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχει ήδη εντάξει στο δυναμικό της τους Dan Martin, Alexander Kristoff και Rory Sutherland.

Πηγή: mbike.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.