B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ανακοινώθηκε η διαδρομή του Γύρου Γαλλίας 2018

Αγώνας φτιαγμένος στα μέτρα του Κρις Φρουμ και του Τομ Ντιμουλάν θα είναι ο γύρος της Γαλλίας του 2018, που ανακοινώθηκε λίγες μέρες πριν.

Ανακοινώθηκε η διαδρομή του Γύρου Γαλλίας 2018

Ο Φρουμ είναι ο κάτοχος του τίτλου και θα επιχειρήσει το 2018 να κερδίσει το δυσκολότερο αγώνα ποδηλασίας για πέμπτη φορά για να μπει στο κλαμπ των μυθικών Έντι Μερξ, Ζακ Ανκετέλ, Μπερνάρ Ινό και Μιγκέλ Ιντουράιν. Τα πράγματα όμως για τον Βρετανό δε θα είναι καθόλου εύκολα καθώς ο 26χρονος Ντιμουλάν που ήταν φέτος ο νικητής του γύρου της Ιταλίας, θα είναι πιο απειλητικός από ποτέ με τον Βρετανός να είναι του χρόνου 33 ετών.

Στην 105η έκδοση του αγώνα, θα συμπεριληφθεί χρονομέτρηση (μετά από δύο χρόνια) σε διαδρομή 31 χιλιομέτρων στα βουνά της Βασκονίας. Ειδικότητα του Φρουμ, αλλά ο Ντιμουλάν είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7 Ιουλίου, μία εβδομάδα αργότερα από ότι συνήθως, λόγω του παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που διεξάγεται στη Ρωσία. Το πρώτο ετάπ θα είναι μια διαδρομή 188 χιλιομέτρων για τους σπρίντερ που θα γίνει απο το Νουαρμοτιέ (κοντά στη Ναντ) μέχρι το Φοντενέ λε Κομτ (παράλια Ατλαντκού).

Στην έκδοση του 2018 θα υπάρχει πολύ… βουνό. Συνολικά 11 διαδρομές στις Άλπεις και 10 στα Πυρηναία με τις πιο δύσκολες διαδρομές να ξεκινούν μετά το 10ο ετάπ, την πρώτη από τις τρεις συνεχόμενες μέρες… αναρρίχησης στις Άλπεις όπου θα υπάρχουν 15 σημεία με μεγάλη κλίση ανηφόρας που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός από το 1980, τα οποία συνολικά είναι 21,2 χιλιόμετρα!

Το 10ο ετάπ που θα διεξαχθεί στις 17 Ιουλίου θα είναι και το πιο ενδιαφέρον από ότι φαίνεται καθώς πρόκειται για μία διαδρομή 158 χιλιομέτρων από το Ανεσί στο Λε Γκραντ Μπορνά στο οποίο για πρώτη φορά έχει συμπεριληφθεί ένα κομμάτι ανηφόρας με κλίση 11,2% για έξι χιλιόμετρα σε υψόμετρο 1500μ.!

Οι τρεις μέρες αναρρίχησης στα Πυρηναία αρχίζουν με το 16ο ετάπ στις 24 Ιουλίου με μία διαδρομή 217 χιλιομέτρων για να ακολουθήσει μια μία διαδρομή 64 χιλιομέτρων που όμως έχει πολύ δύσκολες ανηφόρες. Το 18ο ετάπ είναι σχετικά επίπεδο όμως η διαδρομή της επόμενης μέρας (19ο ετάπ) αναμένεται να κρίνει πολλά καθώς θα δοκιμάσει τις αντοχές των εξαντλημένων ποδηλατών. Όποιος βγει… φρέσκος από τη δοκιμασία των Πυρηναίων θα μπορέσει να κοντράρει τον Φρουμ στην ατομική χρονομέτρηση που ακολουθεί, με το 21ο ετάπ να είναι η πορεία στα Ιλίσια πεδία. Θα είναι και τότε ο Κρις Φρουμ ο νικητής ή ο Τομ Ντιμουλάν θα κάνει την ανατροπή;

Πηγή: sportsfeed.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.