B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Bike Odyssey 2018: Τα γνωστά Χιονοδρομικά Κέντρα που βρίσκονται στη διαδρομή του αγώνα

Ο παγκοσμίου επιπέδου, οκταήμερος αγώνας Bike Odyssey, που διεξάγεται τα τελευταία πέντε χρόνια στην χώρα μας, χαρακτηρίζεται από  διαδρομές σε μοναδικής ομορφιάς γεωγραφικά σημεία της ελληνικής υπαίθρου. Μεταξύ αφετηρίας και τερματισμού οι αθλητές συναντούν ποτάμια, λίμνες, δάση, εθνικούς δρυμούς , παίρνοντας έτσι μια δυνατή γεύση από την άγρια και απαράμιλλη ομορφιά της χώρας.
Τα υψηλά υψόμετρα όμως της διαδρομής τους φέρνουν κοντά και σε κάποια από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα, που προσελκύουν λάτρεις του χειμερινού τουρισμού και περιπέτειας.

Πετρούλι, Ανήλιο και Προφήτης Ηλίας Μετσόβου. Τρία χιονοδρομικά κέντρα ειδυλλιακής ομορφιάς, η προσέγγιση των οποίων απαιτεί το μέγιστο της προσπάθειας των συμμετεχόντων.

Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου

Bike Odyssey 2018: Τα γνωστά Χιονοδρομικά Κέντρα που βρίσκονται στη διαδρομή του αγώνα

Το χιονοδρομικό κέντρο του Ανηλίου απέχει 7χλμ από το ομώνυμο χωριό. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.790 μέτρων και στη θέση Γκιουζέλ Τεπέ που σημαίνει όμορφη κορυφή. Ονομασία που υπάρχει από την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Η διαδρομή προς το χιονοδρομικό κέντρο περνάει μέσα από δάσος με θέα το ίδιο το Ανήλιο αλλά και το Μέτσοβο. Η λειτουργία του ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2012 και αποτελεί το νεότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας. Τόσο το πανέμορφο τοπίο με την μοναδική θέα όσο και η μαγευτική διαδρομή που διασχίζει ο επισκέπτης για να φτάσει σε αυτό, κάνουν το Ανήλιο έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για σκι, εξορμήσεις, εκδρομές αλλά και χαλάρωση.

Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου

Bike Odyssey 2018: Τα γνωστά Χιονοδρομικά Κέντρα που βρίσκονται στη διαδρομή του αγώνα

Μέσα σ’ ένα φυσικό τοπίο κατάφυτο από έλατα, 50 χλμ από τα Τρίκαλα και σε υψόμετρο που ξεπερνά τα 1000 μέτρα, το Πετρούλι είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της Πίνδου.

Χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, γεμάτο παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, γραφικά ταβερνάκια και ξενώνες, αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας.

Το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου βρίσκεται στη θέση Λιβάδια, σε υψόμετρο 1200 έως 1340 μέτρων. Είναι εύκολα προσβάσιμο και δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Διαθέτει πίστες για κάθε βαθμό δυσκολίας, σχολές σκι, κατάστημα πώλησης χιονοδρομικών ειδών και ιατρείο. Οι πίστες του είναι συνολικά τρεις, μία κόκκινη 1500 μέτρων, μία μπλε 400 μέτρων και μία πράσινη 80 μέτρων, ενώ διαθέτει και τρεις αναβατήρες, ένας εκ των οποίων είναι εναέριος.

Εκτός του χιονοδρομικού, το Περτούλι είναι επισκέψιμο όλο το χρόνο, καθώς η περιοχή διαθέτει πλήθος δραστηριοτήτων, όπως ιππασία, mountain bike, πεζοπορία, αλλά και γραφεία οικοτουρισμού που οργανώνουν οικοξεναγήσεις, εκδρομές με 4Χ4 και ράφτινγκ.

Χιονοδρομικό Κέντρο Προφήτη Ηλία (Μέτσοβο)

Bike Odyssey 2018: Τα γνωστά Χιονοδρομικά Κέντρα που βρίσκονται στη διαδρομή του αγώνα

Το χιονοδρομικό κέντρο Προφήτης Ηλίας ή αλλιώς Πολιτσές βρίσκεται στο οροπέδιο Πολιτσιές του όρους Μαυροβούνι, δίπλα στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία. Το υψόμετρο του κυμαίνεται από τα 1360 μέτρα μέχρι τα 1620 μέτρα.

Επί σειρά ετών αποτελούσε το μεγαλύτερο χιονοδρομικό του Μετσόβου μέχρι να ανοίξει το Ανήλιο. Μέχρι το 2005 το Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργούσε αποκλειστικά κατά τη χειμερινή περίοδο. Από το Νοέμβριο του 2005 όμως, μετατράπηκε σε πάρκο το οποίο είναι σε θέση να λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους…

Κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες καταφτάνουν στο χιονοδρομικό κέντρο είτε για να επιδοθούν σε δραστηριότητες και παιχνίδια στο χιόνι ( ski, snow board, ski board κ.α.) είτε, σε συνδυασμό με την επίσκεψή τους στο πανέμορφο Μέτσοβο, να απολαύσουνε τον καφέ τους μέσα στο χιονισμένο τοπίο.

Εκτός από τους ερασιτέχνες – επισκέπτες που θέλουν να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους στο σκι, διεξάγονται κάθε χρόνο πανελλήνια και νομαρχιακά πρωταθλήματα με τη συμμετοχή πολλών αθλητών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.