B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ποδηλατόδρομος με ηλιακή ενέργεια στην Πολωνία – Λάμπει τη νύχτα

Ένα μοναδικό θέαμα αντικρίζουν οι ποδηλάτες στην περιοχή Mazury της Πολωνίας. Πρόκειται για έναν ποδηλατόδρομο που λάμπει μέσα στη νύχτα, και ο οποίος τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια, ενώ εκπέμπει φως για δέκα ώρες. Η κατασκευή/εγκατάσταση είναι της πολωνικής εταιρείας TPA, και αντλεί έμπνευση από το παρόμοιο ποδηλατόδρομο «Van Gogh» που δημιούργησε στην Ολλανδία ο Dan Roosegaarde.

podilatodromos-iliaki-energeia-696x511Σύμφωνα με τον Designboom, σε συνέντευξη που έδωσε στο ABC, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TPA, Igor Ruttmar εξήγησε ότι η τεχνολογία πίσω από τον συγκεκριμένο ποδηλατόδρομο προβλέπει την ενσωμάτωση στην άσφαλτο σωματιδίων τα οποία αποκαλούνται luminophores: απορροφούν ενέργεια από τον ήλιο την ημέρα και επιτρέπουν στο μονοπάτι για τους ποδηλατιστές να εκπέμπει φως για δέκα ώρες.

Για την ώρα, ο ποδηλατόδρομος έχει μήκος μόνο 100 μέτρα. Το αν θα επεκταθεί, εξαρτάται από το πώς θα «συμπεριφερθεί» η κατασκευή στο βαρύ χειμωνιάτικο κλίμα της Πολωνίας.

01ba38eb3ec7ccc2093e7d2b0e585cc795ab1d6047c8f3480febc49255c8cad5

 

Απίστευτος ποδηλατόδρομος με ηλιακή ενέργεια – Λάμπει τη νύχτα (φωτο)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.