B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

#TDF 2016 (S2): Την κίτρινη φανέλα ο Sagan!

O παγκόσμιος πρωταθλητής Peter Sagan (Tinkoff), ήταν ο μεγάλος νικητής του δεύτερου ετάπ με τον Σλοβάκο να φοράει την κίτρινη φανέλα για πρώτη φορά στην καριέρα του…Στη δεύτερη θέση ο Γάλλος Julian Alaphilippe (Ettix-Quick-Step), ο οποίος έχασε τη νίκη στα τελευταία μέτρα…Νέα πτώση για τον Alberto Contador (Tinkoff)…Σημαντικό έδαφος έχασε ο Richie Porte (BMC)

Peter-Sagan-Le-Tour-de-France-2016-Stage-Two-_0SVZ8YEGmzx

Cherbourg-Octeville, Νορμανδία— Ό,τι δεν κατάφερε ο Peter Sagan (Tinkoff) την πρώτη ημέρα, όπου έχασε τη νίκη στα τελευταία μέτρα από τον Mark Cavendish (Dimension Data), το έκανε την αμέσως επόμενη, με τον Σλοβάκο αυτή τη φορά να ξεκινά την επίθεση την κατάλληλη στιγμή.

O παγκόσμιος πρωταθλητής με τη νίκη του αυτή κατάφερε να εξασφαλίσει την κίτρινη φανέλα για πρώτη φορά στην καριέρα του, καθώς ο Cavendish έχασε πολύτιμο χρόνο στο σημερινό ετάπ των 183χλμ. από το Saint-Lo μέχρι το Cherbourg Octeville υποχωρώντας στη γενική κατάταξη.

Το μεγαλύτερο μέρος του ετάπ ήταν βροχερό και με δυνατούς ανέμους, γεγονός που προκάλεσε μία ακόμη μεγάλη και μαζική πτώση, στην οποία ενεπλάκη και πάλι ο Alberto Contador, με τον Ισπανό να πέφτει με τον δεξί ώμο στο έδαφος, χωρίς όμως να έχει πρόβλημα για να συνεχίσει τον αγώνα.

Το φινάλε, όπως και στο πρώτο ετάπ, ήταν συναρπαστικό, με τον Julian Alaphilippe να κάνει την επίθεση 100 μέτρα πριν τον τερματισμό, βλέποντας όμως τον Sagan να τον ξεπερνάει αφήνοντάς τον στην δεύτερη θέση με τον Γάλλο να χτυπάει το τιμόνι του αμέσως μετά δείχνοντας την απογοήτευσή του καθώς βρέθηκε τόσο κοντά σε μια τεράστια επιτυχία, καθώς μην ξεχνάμε ότι ο Γάλλος κάνει το ντεμπούτο του στο φετινό Tour.

«Έχω μείνει έκπληκτος, από τη σημερινή μου νίκη καθώς έβλεπα τα δύο παιδιά μπροστά μου και δεν περίμενα ότι θα τα καταφέρω», δήλωσε ο Sagan. «Όταν τερμάτισα ακόμα δεν είχα καταλάβει ότι είχα κερδίσει. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που φοράω την κίτρινη φανέλα. Είναι απίστευτο. Μέχρι στιγμής έχω φορέσει σημαντικές φανέλες, όπως αυτή του παγκόσμιου πρωταθλητή, όμως το να φοράς την κίτρινη φανέλα είναι διαφορετική αίσθηση».

Αποτελέσματα (S2)

  1. Peter Sagan (Σλοβακία) Tinkoff Team 4:20:51
  2. Julian Alaphilippe (Γαλλία) Etixx – Quick-Step
  3. Alejandro Valverde (Ισπανία) Movistar Team
  4. Daniel Martin (Ιρλανδία) Etixx – Quick-Step
  5. Michael Matthews (Αυστραλία) Orica-BikeExchange
  6. Wilco Kelderman (Ολλανδία) Team LottoNl-Jumbo
  7. Tony Gallopin (Γαλλία) Lotto Soudal
  8. Greg Van Avermaet (Βέλγιο) BMC Racing Team
  9. Bauke Mollema (Ολλανδία) Trek-Segafredo
  10. Christopher Froome (Μ.Βρετανία) Team Sky

Γενική Κατατάξη (2/21)

  1. Peter Sagan (Σλοβακία) Tinkoff Team 8:34:42
  2. Julian Alaphilippe (Γαλλία) Etixx – Quick-Step 0:00:08
  3. Alejandro Valverde (Ισπανία) Movistar Team 0:00:10
  4. Warren Barguil (Γαλλία) Team Giant-Alpecin 0:00:14
  5. Christopher Froome (Μ.Βρετανία) Team Sky
  6. Greg Van Avermaet (Βέλγιο) BMC Racing Team
  7. Nairo Quintana (Κολομβία) Movistar Team
  8. Roman Kreuziger (Τσεχία) Tinkoff Team
  9. Simon Gerrans (Αυστραλία) Orica-BikeExchange
  10. Daniel Martin (Ιρλανδία) Etixx – Quick-Step

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.