B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

5 αναβάτες σκότωσε απερίσκεπτος οδηγός στις Η.Π.Α.

Η ποδηλατική κοινότητα του Kalamazoo είναι βυθισμένη στο πένθος μετά από τη σύγκρουση οδηγού με μια ομάδα ποδηλατών, από την οποία πέντε αναβάτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν σοβαρά.Οι εννέα ποδηλάτες, μέλη της τοπικής ομάδας ποδηλασίας Chain Gang Cycling Club, ποδηλατούσαν σε προαστιακό δρόμο δύο λωρίδων, όταν ο οδηγός ενός μπλε pickup τους χτύπησε από πίσω, μόλις 5 μίλια αφού ξεκίνησαν την προπόνηση/βόλτα τους. Το δυστύχημα προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο όχημα, το οποίο στη συνέχεια εγκαταλήφθηκε απο τον οδηγό του. O 50χρονος οδηγός διέφυγε με τα πόδια, αλλά συνελήφθη από την αστυνομία λίγο αργότερα.

kalamazoo-crash-1-1024x651

Περίπου 28 λεπτά πριν από τη συντριβή έγιναν τρεις ξεχωριστές κλήσεις στο 911, οι οποίες κατήγγειλαν ακανόνιστη συμπεριφορά του δράστη. Όταν συνέβη το δυστύχημα η αστυνομία κατευθυνόταν προς την καταδίωξη του οχήματος.

Οι πέντε εκλιπόντες αναβάτες είναι οι Suzanne Sippel 56 ετών, Melissa Ann Fevig-Hughes 42 ετών, Debbie Bradley 53 ετών, Fred Anton (Tony) Nelson 73 ετών και Lorenz (Larry) Paulik 74 ετών.

Οι αναβάτες που είναι σε σοβαρή κατάσταση είναι οι Paul Gobble 47 ετών, Sheila Jeske 53 ετών, και Paul Runnels 65 ετών. Η Jennifer Johnson, 40 ετών, είναι σε μέτρια κατάσταση.

Η σύγκρουση έχει σοκάρει και λυπήσει την κοινότητα, όπου ακόμη δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί.. Μια βόλτα Σιωπής θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης, προς τιμήν των θυμάτων.

Ο τοπικός ποδηλάτης Scott Brooks λέει ότι είχε επικοινωνία με δύο από τις γυναίκες που σκοτώθηκαν, τις οποίες περιέγραψε ως «ωραίες κυρίες που ήταν οι «πυλώνες» στην κοινότητα εδώ και αρκετό καιρό. Είμαστε όλοι σε κατάσταση σοκ», λέει ο Brooks.

«Είναι λυπηρό το γεγονός πως δεν θα ποδηλατούν μαζί μας πια». «Η τραγωδία μας κάνει όλους μας να συνειδητοποιήσουμε πολύ καλά πόσο ευάλωτοι είμαστε στο δρόμο», λέει ο Irwin. «Η ασφάλεια μας εξαρτάται από τη συμπεριφορά των οδηγών

«Μπορώ μόνο να ελπίζω ότι ο εισαγγελέας θα επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή κατά του οδηγού, συνεχίζει ο Irwin. «το να χτυπήσεις ένα ποδηλάτη είναι αρκετά κακό, αλλά το να παρασύρεις οκτώ άτομα... Δεν του αξίζει να είναι έξω στο δρόμο μετά από μια τέτοια περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής ».

kalamazoo-crash-2

Ο εισαγγελέας Megan Hottman, ο οποίος ειδικεύεται σε υποθέσεις που αφορούν τους ποδηλάτες, λέει ότι είναι αηδιασμένος από τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. «Είναι φρικτό«, λέει ο Hottman. «Ο οδηγός έπρεπε να πηγαίνει απίστευτα γρήγορα για να «οργώσει» το πίσω μέρος της ομάδας, σκοτώνοντας πέντε από αυτούς. Πιθανόν δεν είχε επιβραδύνει, ούτε είχε οποιαδήποτε οπτική επαφή των αναβατών. »

Παρά το γεγονός ότι οι ποδηλάτες είναι δικαιολογημένα απογοητευμένοι, γνωρίζοντας ότι οι οδηγοί που σκοτώνουν ή τραυματίζουν αναβάτες, πολύ συχνά γλιτώνουν τις συνέπειες των πράξεών τους, ο Hottman λέει ότι οι περισσότεροι δικαστές έχουν την τάση να επιβάλλουν αυστηρότερες ποινές όταν υπάρχει κατανάλωση αλκοόλ.

Πέρυσι, 33 άνθρωποι στο Μίσιγκαν σκοτώθηκαν ενώ ποδηλατούσαν. Το 2013, το τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα πλήρη στατιστικά στοιχεία, 743 ποδηλάτες σκοτώθηκαν, ενώ υπολογίζεται ότι 48.000 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με μηχανοκίνητα οχήματα. O Πρόεδρος της κοινότητας People for Bikes Tim Blumenthal δήλωσε ότι αν υπήρχε ποτέ η κατάλληλη στιγμή για μεγαλύτερη και καλύτερη επικοινωνία μεταξύ όλων των χρηστών του οδικού δικτύου, είναι τώρα. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Αυτό που συνέβη την Τρίτη ήταν μια όντως αφυπνιστική υπενθύμιση ότι η απερίσκεπτη συμπεριφορά μπορεί να είναι καταστροφική.

πηγή : sela.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.