B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Tour de France: Νικητής του 6ου Ετάπ ο Stybar-εκτός o Martin!

Η κίτρινη φανέλα φαίνεται να φέρνει ατυχία σε όποιον τη φοράει στο φετινό Γύρο Γαλλίας.

Ο Γερμανός αναβάτης Tony Martin ξεκίνησε το έκτο ετάπ της Πέμπτης στην κορυφή και τελείωσε στο νοσοκομείο μετά το σπάσιμο της κλείδας του σε ατύχημα που ο ίδιος προκάλεσε κοντά στη γραμμή του τερματισμού.

martin_crash

Έγινε ο δεύτερος πρωτοπόρος του αγώνα που αποχώρησε τραυματισμένος από το Γύρο Γαλλίας, αφού ο Ελβετός αναβάτης Fabian Cancellara έσπασε δύο σπόνδυλους στο κάτω μέρος της πλάτης του τη Δευτέρα.

Tony_Martin-crash_3370275b
Ο Tony Martin έσπασε την κλείδα του σε μια συντριβή κοντά στον τερματισμό του έκτου σταδίου του Tour de France. Το ατύχημα έριξε κάτω επίσης τον υπερασπιστή του τίτλου του πρωταθλητή Vincenzo Nibali και τον συναθλητή του στο Γύρο Nairo Quintana, αλλά ευτυχώς γλίτωσαν με γρατζουνιές και μώλωπες. Ο Τσέχος αναβάτης Zdenek Stybar ποδηλάτησε μέσα στο χάος και κατάφερε να γλιτώσει και να κερδίσει το πρώτο του ετάπ στον αγώνα.

stybar_wins_6th_stage

Τα τραύματα που έχουν υποστεί έως τώρα οι αθλητές υπογραμμίζουν έντονα πόσο σκληρός είναι ο αγώνας έως αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι οι κακοποιημένοι ποδηλάτες δεν έχουν φτάσει ακόμα στα βουνά! Υπήρχε έντονη ζέστη στο 1ο ετάπ, άγριοι ​​πλευρικοί άνεμοι στο 2ο ετάπ, μια τεράστια συντριβή στο 3ο ετάπ, τρομακτικά λιθόστρωτα τμήματα στο 4ο ετάπ και έντονη βροχή στο 5ο ετάπ. Και την 6η ημέρα άλλο ένα ατύχημα.

Με Martin εκτός, ο νικητής του Tour de France 2013, Chris Froome, είναι πρωτοπόρος στη Γενική Kατάταξη. Ο Βρετανός μπορεί να επιλέξει να μην φορέσει την κίτρινη φανέλα σήμερα ως ένδειξη σεβασμού προς τον Martin, σύμφωνα με την εθιμοτυπία στην ποδηλασία.

Ο Peter Sagan της Σλοβακίας, κυνηγώντας μία τέταρτη πράσινη φανέλα ως ο καλύτερος σπρίντερ στο Γύρο, τερμάτισε στη δεύτερη θέση, δύο δευτερόλεπτα πίσω.Ο Quintana αιμοραγούσε από το δεξί του χέρι και τον αγκώνα του καθώς περνούσε τη γραμμή τερματισμού. Ο Froome ήταν ανακουφισμένος που κατάφερε να βγει αλώβητος, μόνο με μια μικρή εκδορά στο γόνατο του.

Το έβδομο σημερινό ετάπ ξεκινά από Livarot στην περιοχή της Νορμανδίας και τελειώνει 118 μίλια αργότερα στο Fougeres, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Βρετάνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.