B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Το Mini Enduro της Χαλκίδας πέρασε στην ιστορία / Αποτελέσματα

Δελτίο Τύπου

Η σκέψη για το Mini Enduro έγινε ήδη πρίν τελειώσει η σαιζόν του Enduro Mediterraneo του 2014. Το σκεπτικό ήταν, όπως και σε όλα τα άλλα τα enduro events, το πώς θα μπορέσουμε να φέρουμε την διοργάνωση μας σε μεγαλύτερο κοινό. SAM_3168

Γνωρίζοντας από την ιστορία του ποδηλάτου πως οι θεατές στο βουνό είναι ελάχιστοι…..διαλέξαμε την όμορφη Χαλκίδα και έδρα του Enduro Mediterraneo για την δημιουργία μιας εκδήλωσης ποδηλατικής με χαρακτήρα αγωνιστικό. Ο σκοπός ήταν η γνωριμία στον πολύ κόσμο του σπόρ του enduro mountainbike αλλά και ως Mini Enduro η συμμετοχή ακόμη και μικρότερων αθλητών.

SAM_3147

Ο πρώτος αγώνας  Mini Enduro έμεινε πλέον στην ιστορία με το νούμερο των αθλητών(55) να πλησιάσει εκείνο του πρώτου μεγάλου enduro αγώνα στη Στενή Ευβοίας το 2013 με μόλις 67 αθλητές. Αυτό που μας εξέπληξε ήταν η δυνατή συμμετοχή των ηλεκτρικών ποδηλάτων με 10 συμμετοχές. Το γεγονός αυτό μας δείχνει την προοπτική που έχει αυτό το νέο είδος αγωνιζόμενων οι οποίοι δίκαια διεκδικούν μερίδιο στο αγωνιστικό κοινό.

190-DSC_0015-001

Η φοβερή λιακάδα έδωσε την ευκαιρία στους επιλεγμένους αγωνιζόμενους να απολαύσουν τα Mini μονοπάτια των διαδρομών του Κάστρου με μήκος μόλις 600 και 500  μέτρα αντίστοιχα. Ο γνώστης του αντικειμένου γνωρίζει πως ένα  Mini enduro δεν έχει σαν σκοπό την απεριόριστη ευχαρίστηση των έμπειρων αγωνιζομένων αλλά την γνωριμία των πίο νέων με το πρωτοποριακό αυτό είδος ποδηλασίας.

SAM_3118

Παρόλα αυτά οι Mini μας αγωνιζόμενοι στις κατηγορίες 13-15 και 15-18 έδειχναν πλήρως ικανοποιημένοι απο τις διαδρομές, και απο ότι μας είπαν περιμένουν με ανυπομονησία να αγωνιστούν και στα μεγάλα enduro ή σε επόμενο Mini Enduro.

Η κατηγορία Men συγκέντρωσε τις περισσότερες συμμετοχές (19) με τον Κώστα Ανδριώτη να παίρνει τελικά τη νίκη παρά την πτώση του στην πρώτη ειδική. Δεύτερος ήταν ο Χρήστος Δερβένης ο οποίος έπεσε στη δεύτερη ειδική, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιάννης Κορφιάτης.

Για πρώτη φορά υπήρχε κατηγορία Μini-junior για αναβάτες 13 έως 15 ετών με τέσσερις συμμετοχές και νικητή τον Μάνο Χατζέλη από την Λέσβο. Ενώ στην κλασική κατηγορία Junior (15-18) νικητής ήταν ο Χρήστος Δεμερτζής. Στην κατηγορία συμμετείχε και μια κοπέλα, η Σοφία Κουνή, η οποία τερμάτισε πέμπτη.

Η κατηγορία Hardtail έδειξε σθεναρή παρουσία με 12 αναβάτες, με τον Παναγιώτη Μπασινά απο την Χαλκίδα να παίρνει την πρώτη θέση, με τον επίσης Χαλκιδέο Κώστα Λεμονή τρίτο και τον Βούλγαρο Παναγιώτη Γιωτάκη απο τους  Enduro Warriors στην τρίτη θέση.

Η κατηγορία Veteran έκανε και αυτή την εμφάνιση της σε ελληνικό αγώνα enduro για πρώτη φορά, με τον Βαγγέλη Γκορίλα στην πρώτη θέση. Δεύτερος ο Τίτος Χατζέλης ο οποίος είχε την χαρά να καμαρώσει τον γιό του να κερδίζει στους Mini-junior. Στην κατηγορία των γυναικών μας τίμησε η Παπαδοπούλου Ευστρατία.

Στην κατηγορία των e-bikes αγωνίστηκαν 10 αθλητές με νικητή τον Νίκο Ανδρεόπουλο, και δεύτερο τον Σίμο Ευφραιμιάδη με μόλις τέσσερα δέκατα διαφορά. Τρίτος ο γνωστός φωτογράφος Χάρης Χριστόπουλος.

Τόσο η συμμετοχή αλλά και η παρουσία του Γιώργου Αμυρά στο Enduro Mediterraneo μας έδωσε τόσο μεγάλη προβολή για το σπορ που ακόμη και ο απλός θεατής ένιωσε πως μπορεί ακόμη και ο ίδιος να συμμετάσχει. Η συμμετοχή πολλών “celebrity” μας δείχνει πως το τετριμμένο στερεότυπο του extreme  ποδηλάτη έχει καταρριφθεί, ενώ το enduro αποσκοπεί ακόμη και στον απλό ποδηλάτη.

Υπολογίζεται πως οι θεατές του event ξεπέρασαν τους 15.000 μόλις σε 5 ώρες καθώς η μέρα ήταν άψογη, με τέλειο καιρό και η βόλτα στη παραλία είναι ενα must για ένα μεγάλο ποσοστό των 100.000 μόνιμων κατοίκων της Χαλκίδας. Η ιδιαίτερα καλή μέρα είχε προσελκύσει και πολύ κόσμο ακόμη και απο την Αθήνα. Το ραντεβού ανανεώθηκε για τουχρόνου ξανά την ίδια εποχή, πάλι ενώ σε ενδιάμεσες ημερομηνίες ενδέχεται να γίνουν και κάποιες άλλες φιλικές δράσεις σε συνεργασία με την ΔΟΑΠΠΕΧ.

 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΔΟΑΠΠΕΧ που μας στήριξε σε αυτό το event αλλά και όλους τους χορηγούς που μας στηρίζουν σε όλο το Enduro Mediterraneo 2015.

Δείτε τα αποτελέσματα:

FINALCAT

PS1

PS2

Για περισσότερες πληροφορίες και νέα επισκεφθείτε το https://www.enduromediterraneo.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.