B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Τι πρόβλημα μπορεί να σας δημιουργήσει το στατικό ποδήλατο;

Αν έχετε στατικό ποδήλατο στο σπίτι ή κάνετε πολύ συχνά στο γυμναστήριο ίσως να νιώθετε πόνο στα γόνατα και την πύελο.statiko
Επειδή δεν καταπονεί τόσο το σώμα, το στατικό ποδήλατο σπάνια στέλνει κόσμο στο ιατρείο. Ο βασικός κίνδυνος είναι ο τραυματισμός στο γόνατο – αυτό το είδος ποδηλασίας τριπλασιάζει τον κίνδυνο τραυματισμού στο σημείο αύτό, όπως διαπίστωσε μελέτη. Οι αρθρώσεις του γονάτου κάμπτονται και τεντώνονται επανειλημμένα – αν η επιγονατίδα δεν ακολουθεί σωστά, μπορεί να υποστείτε σύνδρομο επιγονατιδομηριαίου πόνου ή “γόνατο του δρομέα”. Όσο όμως βάζετε το ποδήλατο στη σωστή θέση, δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πόνο.

Η λανθασμένη θέση της σέλας επίσης μπορεί να καταπονήσει τους μυς στην πλάτη, τον αυχένα και τους ώμους, ακόμα και τη λεκάνη. Αν οι λαβές είναι πολύ χαμηλά, η πύελος αναγκάζεται να γείρει προς τη σέλα, με αποτέλεσμα πόνο και μούδιασμα στην περιοχή, όπως διαπιστώνει πρόσφατη μελέτη.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.