B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Yerka – To ποδήλατο που δεν μπορεί να κλαπεί

Εάν χρησιμοποιείτε συστηματικά το ποδήλατο για τις μετακινήσεις σας στην πόλη είναι πολύ υψηλές οι πιθανότητες (δυστυχώς) να έχετε πέσει θύμα κλοπής.

podilato-klopi-yerka-117067Τρείς φοιτητές μηχανικής από τη Χιλή, ο Χουάν, ο Αντρές και ο Κριστομπάλ, κουράστηκαν να αντικαθιστούν τα ποδήλατα που τους έκλεβαν και βάλθηκαν να βρουν μια λύση.

Αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους είναι το Yerka, ένα ποδήλατο που σύμφωνα με τους εφευρέτες του είναι αδύνατον να κλαπεί.

Σύμφωνα με το προωθητικό video του ποδηλάτου το πρωτότυπο είναι έτοιμο. Ο σκελετός του ποδηλάτου “σπάει” με τρόπο ώστε το ποδήλατο συνολικά να λειτουργεί ως αντικλεπτική αλυσίδα αφού μπορεί να τυλιχθεί γύρω από ένα σταθερό σημείο.

Μοναδικός τρόπος να κλέψει κάποιος το ποδήλατο είναι να σπάσει και να καταστρέψει τον σκελετό καθιστώντας το άχρηστο.

Μπορούν βέβαια να κλαπούν τα λάστιχα και η σέλα, αλλά αν ζείτε σε μια πόλη σαν την η Αθήνα που κλοπές είναι συχνό φαινόμενο, είναι φθηνότερο να αντικαταστήσετε τα αποσπώμενα μέρη παρά ολόκληρο το ποδήλατο και δεν χρειάζεται κάθε φορά να κουβαλάτε μαζί σας κάποιο αντικλεπτικό σύστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.