B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Skyrunning by Salomon:11th Olympus Marathon

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O τέταρτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Skyrunning έγινε στις 29 Ιουνίου στο «βουνό των θεών», τον Όλυμπο!


O συναγωνισμός ήταν και φέτος πολύ υψηλός αφού σχεδόν το σύνολο της αφρόκρεμας του Ελληνικού ορεινού τρεξίματος καθώς και 104 αθλητές από 28 χώρεςξεκίνησαν τον αγώνα και απόλαυσαν τα μονοπάτια του μυθικού βουνού.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές αφού η θερμοκρασία ήταν καλή στα ψηλά τμήματα του βουνού και η σχετική άπνοια έκανε απολαυστικό τον αγώνα για αθλητές και θεατές.

Τον αγώνα κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Έλληνας Πρωταθλητής της Salomon Hellas, Δημήτρης Θεοδωρακάκος με χρόνο 4.48.06. Δεύτερος ο Jancek Bokoc της Kassimistraining/innov-8 με χρόνο 5.01.57 και τρίτος ο Bostan Adrian Alexandru της Eco Marathon από τη Ρουμανία με χρόνο 5.07.10.

Στις γυναίκες, νικήτρια αναδείχτηκε η Βουλγάρα Hristina Kozareva με χρόνο 6.03.57. Την ακολούθησε η Μαρία Μάλαι της Salomon Hellas με χρόνο6.33.20 ενώ πολύ κοντά στην τρίτη θέση η Μάρα Καλογήρου της Fifth Element με 6.34.33.

Η μέση επίδοση κατέβηκε στις 7.53 ώρες ενώ 491 αθλητές από τους 557 που ξεκίνησαντερμάτισαν στο έγκυρο όριο των 10 ωρών.Τρεις αγώνες έμειναν για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος και το ενδιαφέρον αυξάνεται συνεχώς.

Στους άνδρες ο Σταύρος Στεφανής προηγείται με 290 βαθμούς από τρεις αγώνες, ακολουθεί ο Νίκος Κωστόπουλος με 216 βαθμούς από τρεις αγώνες και τρίτος ο Γιώργος Διαλεκτός με 206 βαθμούς από τρεις αγώνες. Ο περσινός Πρωταθλητής Δημήτρης Θεοδωρακάκος βρίσκεται μέχρι στιγμής στην τέταρτη θέση με 200 βαθμούς αλλά με δύο μόνο αγώνες.

Στις γυναίκες πρώτη η Ιωάννα Χουρίδου με 256 βαθμούς από τρεις αγώνες, δεύτερη η Αναστασία Αρώνη με 214 βαθμούς επίσης από τρεις αγώνες ενώ στην τρίτη θέση με 200 βαθμούς από δύο αγώνες ισοβαθμούν η Ελίνα Ασκάρογλου και η Μαρία Μάλαι.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα: SKYRUNNING CHAMP. 2014

Η συνέχεια στο πανέμορφο Ζαγόρι στις 26 Ιουλίου, για τον πέμπτο αγώνα και τη μεγαλύτερη διαδρομή του φετινού Πρωταθλήματος αφού μετράει η υπέροχη διαδρομή των 80 χλμ.

Καλή προετοιμασία σε όλους.

olymarath

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.