B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ξύλινο ποδήλατο με kevlar και ανθρακονήματα

Προσφέρει κορυφαία ποιότητα κύλισης
Δεν είναι μόνο η ομορφιά και η κομψότητα των ξύλινων ποδηλάτων που κερδίζει τις εντυπώσεις αλλά και η ικανότητά τους να απορροφούν αποτελεσματικά τους κραδασμούς προσφέροντας κορυφαία ποιότητα κύλισης.

WOODEN BIKEΤα ξύλινα ποδήλατα είναι μια σύγχρονη τάση στην αγορά στην οποία επιδίδονται κυρίως οι premium κατασκευαστές (Audi, BMW, Mercedes, McLaren,) αλλά και μικρότερες εξειδικευμένες εταιρείες.

Μια από αυτές, η αμερικανική Connor Wood Bicycles με έδρα το Denver, παρουσίασε πρόσφατα το μοντέλο DURT το οποίο φέρει ενισχύσεις από kevlar στον ξύλινο σκελετό του προκειμένου να αυξηθεί η ακαμψία του σε ορισμένα σημεία.

Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας έτσι και το mountain bike, DURT είναι εξ’ ολοκλήρου χειροποίητο. Μέχρι και οι ζάντες είναι ξύλινες, από την Ghisallo που ειδικεύεται σε τέτοιες απαιτητικές κατασκευές

WOODEN BIKE 3Το πλαίσιο είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένο ξύλο ενδημικής ποικιλίας και προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες με βερνίκι θαλάσσης ειδικό για ξύλινα σκάφη.

Το πίσω τρίγωνο του σκελετού είναι ενισχυμένο με στρώσεις από kevlar που συγκολλούνται με τα φύλλα ξύλου με εποξική κόλλα που χρησιμοποιείται στην αεροναυπηγική.

Τα σημεία του μπροστινού τριγώνου του πλαισίου τα οποία δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, είναι επίσης ενισχυμένα με ανθρακονήματα για αυξημένη ακαμψία δίχως παράλληλη αύξηση του βάρους.

Το ποδήλατο της DURT, όπου δεν έχει ξύλο χρησιμοποιεί μέρη από carbon fiber της FSA. Το πιρούνι που δεν θα μπορούσε να είναι ξύλινο (ακόμη;) είναι ένα DT Swiss με διαδρομή 110 mm, ενώ οι δίσκοι της Magura είναι από carbon,

Αντίθετα, οι τροχοί των 29ιντσών είναι από ξύλο, κατασκευής της Ghisallo που ειδικεύεται σε τέτοιες απαιτητικές κατασκευές. Το τιμόνι είναι ξύλινο με λαιμό από Kevlar handlebars, το κιβώτιο των 14 εσωτερικών ταχυτήτων της Rohloff ενώ η μετάδοση γίνεται από carbon ιμάντα της Gates.

Το αποτέλεσμα είναι το συνολικό βάρος του DURT να μην ξεπερνάει τα 13 κιλά ενώ η ποιότητα κύλισης βελτιώνει αισθητά την άνεση.

WOODEN BIKE 2Το «στημένο» DURT που απεικονίζεται στις φωτογραφίες συμμετείχε στο Leadville Trail 100. Έναν αγώνα αντοχής που ξεκινά από το Colorado και καλύπτει πάνω από 160 χιλιόμετρα μονοπατιών και off road ειδικών διαδρομών.

Το ποδήλατο κοστίζει 10.000 δολάρια αν και υπάρχει και λιγότερο εξοπλισμένη, «πολιτική» έκδοση του μοντέλου που ξεκινά από τα 7.500 δολάρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.