B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

26/4/2014 – 1ος Μαραθώνιος Υψάριον Θάσου

Cosmopolitan Bazaar_FinalΔελτίο τύπου
 

 Η περιβαλλοντική κίνηση Θάσου και η οργανωτική επιτροπή του ΜΤΒ THASSOS σας προσκαλούν στον 1ον ΟΡΕΙΝΟ ΜΑΡΑΘΏΝΙΟ ΘΑΣΟΥ 42ΚΜ που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου στα πλαίσια 10ου Ποδηλατικού Διημέρου στον Ποτό της Θάσου.O νέος αγώνας ορεινού τρεξίματος θα έχει εκκίνηση στο ορεινό χωριό Θεολόγος και τερματισμό στο BEACH BAR SAN ANTONIO στην παραλία του Ποτού.

Η διαδρομή του αγώνα αποτελει μια ολοκληρωμένη διάσχιση του σημαντικότερου ορεινού όγκου του νησιού,διερχόμενη από τις 2 ψηλότερες κορυφές του νησιού (Υψάριον 1204μ,Καζαβιτιανός Προφ.Ηλίας 1152μ).

Κύρια χαρακτηριστικά της διαδρομής οι εντυπωσιακοί βραχώδη σχηματισμοί στο Υψάριον όρος, μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλους με, αποκλειστική δασοκάλυψη Άρκευθου (άγεθρου, Αγριοκυπάρισου ), η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής και προστατευόμενη περιοχή ‘Natura’.

Τα τελευταία 10 χλμ της διαδρομής θα είναι κοινά με την κλασική διαδρομή του ποδηλατικού αγώνα mtb ώστε οι αθλητές να μπορούν να απολάυσουν ένα βατό και γρήγορο μονοπάτι ως τον εντυπωσιακό τερματισμό σε μία από τις ποιό όμορφες παραλίες του νησιού!

Τα υψομετρικά του αγώνα θα έιναι γύρω στα 2000μ.Το τεραίν του αγώνα αποτελείται από πέτρα,βράχο και χώμα.Το 90% είναι ορειβατικό μονοπάτι 9% χωματόδρομος και 1% άσφαλτος.

Η διαδρομή είναι ιδιαίτερα απαιτητική με μεγάλο βαθμό δυσκολίας με τον χρόνο του πρώτου αθλητή να υπολογίζεται στις 5 ώρες.Το όριο τερματισμού είναι οι 10 ώρες.Η εκκίνηση θα δωθεί το πρωί του Σαββάτου στις 8 η ώρα από το πνευματικό κέντρο Θεολόγου.

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Προτείνουμε να μην συμμετάσχουν δρομείς που δεν έχουν πείρα σε αγώνες βουνού, καθώς σε ορισμένα σημεία η διαδρομή έχει αυξημένες δυσκολίες και θα χρειαστούν περαιτέρω αυξημένες ικανότητες σε αγώνες βουνού.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

 

ΑΝΔΡΩΝ:19-39

ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ Α 39-49

ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ Β 50+

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

BIKE AND RUN (Σε αυτήν την κατηγορία θα βραβευθούν οι 3 ποιο γρήγοροι αθλητές που θα τρέξουν στον μαραθώνιο και στο ποδήλατο mtb την επόμενη ημέρα).

 

 

Το κόστος συμμετοχής του αγώνα θα είναι 20 ευρώ κα θα περιλαμβάνει:

-Αναμνηστικό μπλουζάκι

-Τροφοδοσία κατά την διάρκεια του αγώνα

-Αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής

-Αναμνηστικό δώρο

-Mετάλλιο σε όλους τους τερματίσαντες.

Η πληρωμή της συμμετοχής γίνεται με τραπεζική κατάθεση στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ στον αριθμό GR67 0110 2600 0000 2609 4645 657 με δικαιούχους ΡΕΙΖΗ ΙΩΑΝΝΗ και ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΙΤΡΙΝΟ. Δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής μέσω PAY PAL. Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μόνο μετά την κατάθεση του αντίστοιχου τιμήματος συμμετοχής και μέχρι τις 13/04/2014. ΣΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.

ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.Οι αιτήσεις συμμετοχής για τους όλους τους αγώνες θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από την φόρμα εγγραφής που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.mtb-thassos.com

Συνεργαζόμενα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια θα προσφέρουν 1ή 2 διανυκτερεύσεις με κόστος 10 ή 20 ευρώ το άτομο αντίστοιχα. Σχετικά με την διαμονή πρέπει να φροντίσετε μόνοι σας ανάλογα τις ανάγκες σας.

Παραπάνω λεπτομέρειες και αναλυτική περιγραφή διαδρομής,καθώς και ο αριθμός των σημείων τροφοδοσίας θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του αγώνα www.mtb-thassos.com αλλά και στη σελίδα στο facebook:

https://www.facebook.com/pages/MTB-Thassos/218968811504745?fref=ts

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα ΡΕΙΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 6946955704 & 6970015966 ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΣ καθώς και στο e-mail

info@mtb-thassos.com

Ταυτόχρονα με τον ορεινό μαραθώνιο θα διεξαχθούν το ίδιο διήμερο και για 10η συνεχή χρονιά οι αγώνες ποδηλασίας “ΓΥΡΟΣ ΘΑΣΟΥ” και “MTB THASSOS CUP”.

Ελάτε λοιπόν να γιορτάσουμε μαζί την πρώτη δεκαετία μας, να συμμετέχετε σε ένα ιστορικό Ποδηλατικό και όχι μόνο πλέον Σαββατοκύριακο και να αγωνιστείτε σε αγώνες σχεδιασμένους από αθλητές για αθλητές.

 

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΓΩΝΩΝ ΘΑΣΟΥ 2014

thasos13

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.