B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Cargo bikes – Delivery με ποδήλατο στην πράξη!

cargo bΗ μεταφορά μικρών φορτίων και το delivery με ποδήλατο ενδεχομένως να μας φέρνουν εικόνες στο μυαλό από άλλες εποχές η ακόμη και από χώρες λιγότερο αναπτυγμένες, που χρησιμοποιούν το ποδήλατο περισσότερο αναγκαστικά παρά από επιλογή. Η εξέλιξη και το σύγχρονο όμως όπως φαίνεται, δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς αναφορά και αναδρομή στο παρελθόν, οπότε και τα πράγματα με την απλοϊκότητα τους ήταν πολλές φορές πιο αποτελεσματικά.

Το 2011 ξεκίνησε, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, το «Cyclelogistics». Ένα πρόγραμμα που στόχο έχει την ενημέρωση δήμων και ιδιωτών, σχετικά με τα οφέλη των μεταφορών με ποδήλατο και την προώθηση αυτών σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Τα λεγόμενα «cargo bikes» μπορούν να μεταφέρουν ότι και τα δίκυκλα μηχανοκίνητα, με πολύ πιο περιορισμένα έξοδα και φυσικά με μηδαμινή επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Σε πολλές χώρες της Ευρώπης η μεταφορά προϊόντων με ποδήλατο αποτελεί μια πραγματικότητα που μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μεγάλη αλυσίδα σουπερ μάρκετ στη Βιέννη που μεταφέρει τα προϊόντα της στα σπίτια των πελατών της με  Cargo bikes.

Στην ευρωπαϊκή Ομοσπονδία που έχει συσταθεί, από την χώρα μας συμμετέχει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, τον Αειφόρο Θεματικό Τουρισμό και τις Πράσινες Μεταφορές «Πράσινες διαδρομές» με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η ιστοσελίδα του προγράμματος  www.cyclelogistics.eu ενημερώνει για τα οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου στον τομέα των μεταφορών ενώ αναφέρει και πολλά παραδείγματα από χώρες της Ευρώπης όπου αυτό συμβαίνει ήδη με μεγάλη επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.