B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ευρωπαϊκό Πίστας Elite- Καλή η προσπάθεια των διεθνών

eopΠροσπάθησαν, όσο μπορούσαν, οι αθλητές της Εθνικής μας ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πίστας Elite, στο Apeldoorn της Ολλανδίας και παρά το ότι δεν κατάφεραν να πλασαριστούν στην εξάδα σε κάποιο από τα τέσσερα αγωνίσματα που συμμετείχαν, έδειξαν ότι έχουν τις δυνατότητες και με περισσότερη δουλειά θα μπορούμε να ελπίζουμε σε διακρίσεις στο μέλλον.

Η εθνική μας (Χρήστος Βολικάκης – Γιάννης Καλογερόπουλος – Ζαφείρης Βολικάκης) ξεκίνησε την προσπάθειά της με το ομαδικό σπριντ, στο οποίο κατέλαβε την 9η θέση με επίδοση 45.543, ανάμεσα σε 12 συμμετοχές. Νικήτρια αναδείχθηκε η Γερμανία.

Στο αγώνισμα του Κέϊριν, πολύ καλά ξεκίνησε την προσπάθειά του ο πιο έμπειρος διεθνής μας Χρήστος Βολικάκης, ο οποίος προκρίθηκε εύκολα στον ημιτελικό κερδίζοντας στη δεύτερη σειρά που αγωνίστηκε. Στη συνέχεια όμως δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό και αγωνιζόμενος στον μικρό τελικό, κατέλαβε την 10η θέση (συμμετείχαν 27 αθλητές). Στο ίδιο αγώνισμα αγωνίστηκε και ο Ζαφείρης Βολικάκης, ο οποίος καταλαμβάνοντας την 5η θέση στη 4η σειρά δεν κατάφερε να περάσει στον 2ο γύρο. Νικητής αναδείχθηκε ο πολύπειρος Γερμανός StefanBotticher.

Στον προκριματικό του αγωνίσματος ταχύτητας 200 μ. ο Χρήστος Βολικάκης με επίδοση 10.289 κατέλαβε την 12η θέση και ο Ζαφείρης Βολικάκης με 10.479 την 19η και προκρίθηκαν και οι δύο στον επόμενο γύρο. Στη φάση του 1/16 τελικού ο Χρήστος Βολικάκης νίκησε τον Ουκρανό Vinokurovκαι πέρασε στο 1/8 τελικού, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να προκριθεί στο ¼ τελικού. Νικητής αναδείχθηκε ο Ρώσος Denis Dmitriev.

Αφήσαμε τελευταία τη συμμετοχή του 20χρονου Πρωταθλητή μας Γιάννη Σπανόπουλου στο αγώνισμα του Όμνιουμ, ο οποίος πραγματοποιώντας την καλύτερη ίσως εμφάνιση από Ελληνικής πλευράς, κατάφερε να πλασαριστεί στην 10η θέση με 58 βαθμούς, δείχνοντας μια σταθερότητα σε όλα τα επί μέρους αγωνίσματα (6-10-10-11-14-7). Νικητής αναδείχθηκε ο Ρώσος VictorManakovμε 14 βαθμούς. Συμμετείχαν αθλητές από 20 χώρες.

Η Εθνική μας ομάδα επιστρέφει σήμερα από την Ολλανδία, για να ξεκινήσει την προετοιμασία της ενόψει των Παγκόσμιων Κυπέλλων Πίστας της περιόδου 2013-14.

Πηγή: ΕΟΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.