B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

5-6/4 2nd ZIGOS RUN AND MTB RACE 2014 – “ΔΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ”

 5-6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΖΥΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο φυσιολατρικός σύλλογος Ζυγού Καβάλας σε συνεργασία με τον Ποντιακό σύλλογο “ο Υψηλάντης”, τον ποδηλατικό σύλλογο Καβάλας Κύκλοτρον, το σύλλογο Ζυγοσιανών Αθήνας καθώς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ζυγού και γυμνασίου Κρυονερίου της διασωστικής ομάδας Καβάλας του συλλόγου καταδρομέων Μ. Αλέξανδρος και με την συμμετοχή τοπικών φορέων, διοργανώνει στο Ζυγός Καβάλας διήμερο αθλητικών λαϊκών (open) αγώνων και άλλων παράλληλων εκδηλώσεων με την ονομασία Zigos Run and MTB Race 2014 – ”Δασικές Διαδρομές”. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η προβολή της περιοχής και ειδικά του πανέμορφου πευκοδάσους του Ζυγού, καθώς και η διάδοση του αθλητισμού.

Το Σάββατο 5 Απριλίου στις 16.00 θα λάβει εκκίνηση ο αγώνας ορεινού τρεξίματος 19 χλμ. και στις 16:30 ποδηλατικός αγώνας 5 χλμ. Παιδιών. Την Κυριακή 6 Απριλίου στις 11.00 θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα ορεινής ποδηλασίας 40χλμ. Λίγο μετά την εκκίνηση τις ποδηλασίας, στις 12.00 θα γίνει ο αγώνας τρεξίματος 2 χλμ με ελεύθερη συμμετοχή των παιδιών του δημοτικού σχολείου Ζυγού και του γυμνασίου Κρυονερίου.

Και οι τέσσερεις αγώνες θα έχουν εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία του αγροτικού συνεταιρισμού.

Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος είναι απόστασης 19 χλμ και ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας αποτελείται από 3 γύρους των 12 χλμ + 1,3 χλμ η εκκίνηση και +2,7 χλμ ο τερματισμός, σύνολο 40 χλμ.

Ο αγώνας τρεξίματος των παιδιών είναι 2 χλμ απόσταση περιμετρικά τού κεντρικού δρόμου του Ζυγού.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η διαδρομή για το τρέξιμο και το ποδήλατο είναι ίδια, εκτός από μία προσθήκη 3 χλμ στο τρέξιμο και μπορεί να χαρακτηριστεί απαιτητική με τεχνικά μονοπάτια, ενώ οι ανηφόρες στους δασικούς δρόμους  είναι μέτριας δυσκολίας. Η καλή φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων  αθλητών είναι αυτονόητη. Τα μονοπάτια στην διαδρομή του τρεξίματος είναι 7,5 χλμ, η άσφαλτος 1,5 χλμ και τα υπόλοιπα δασικός δρόμος. Για το ποδήλατο τα μονοπάτια είναι σύνολο 16 χλμ, η άσφαλτος 1,5 χλμ και τα υπόλοιπα δασικός δρόμος.

Στο τέλος 1,5 χλμ. πριν τον τερματισμό θα υπάρχουν τεχνικά εμπόδια με μέτριο βαθμό δυσκολίας, διαδρομή η οποία θα είναι γύρω στα 500 με 600 μέτρα και θα την περάσουν μόνο όσοι θα τρέξουν με ποδήλατο.

Γενικά η ποιότητα του εδάφους είναι καλή με το χώμα να κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος τις διαδρομής, με ελάχιστα χλμ φυτευτής πέτρας, κυρίως στους δασικούς δρόμους. Το τοπίο εναλλάσσεται σε πευκοδάσος και ρεματιές με πλατάνια και καστανιές.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Για το τρέξιμο θα υπάρχουν δύο σταθμοί υδροδοσίας, στο 7ο και στο 13ο χλμ της διαδρομής, ενώ για το ποδήλατο στο 10ο χλμ κάθε γύρου. Θα υπάρχουν τουλάχιστον 4 σημεία ελέγχου των αθλητών για την ασφάλεια των αγώνων και την ομαλή διεξαγωγή τους. Επίσης δεκάδες εθελοντές τις διοργάνωσης θα βρίσκονται διασκορπισμένοι κατά μήκος τις διαδρομής για να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια. Ο σύλλογος καταδρομέων Μ. Αλέξανδρος και η διασωστική ομάδα Καβάλας θα είναι κοντά μας το διήμερο για κάθε απρόοπτο, όπως επίσης θα υπάρχουν γιατρός και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε ετοιμότητα.

Στο διήμερο των αγώνων θα υπάρχει δωρεάν τεχνική υποστήριξη από επίσημο shimano service center καθώς και έκθεση ποδηλάτων και ανταλλακτικών.

Για τον αγώνα ποδηλάτου είναι υποχρεωτικό το κράνος και η άριστη κατάσταση των ποδηλάτων.

Στον χώρο τις εκκίνησης και του τερματισμού θα υπάρχει δωρεάν για όσους επιθυμούν ασύρματη σύνδεση Internet.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής κάθε αθλητή είναι 5 ευρώ και μπορεί να καταβληθεί μέχρι και τρεις ημέρες πριν τους αγώνες στον λογαριασμό του ποδηλατικού συλλόγου Κύκλοτρον:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΑΤΕ
6201040034801
IΒΑΝ GR4601 712010006201040034801

Απαραίτητο το όνομα και άθλημα συμμετοχής του καταθέτη. Για τα παιδιά του δημοτικού και γυμνασίου που θα τρέξουν δεν υπάρχει οικονομική συμμετοχή.

Δηλώσεις συμμετοχής, πληροφορίες και άλλο υλικό στο www.zigosrace.gr και www.cyclotron-team.com καθώς επίσης και στο facebook/zigosrace.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν και στην γραμματεία τις διοργάνωσης μέχρι και 1 ώρα πριν την εκκίνηση των αγώνων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ

  • Ανδρών 18-29  ετών
  • Ανδρών 30-39  ετών
  • Ανδρών 40-49  ετών
  • Ανδρών 50+   ετών
  • Γυναικών 18+  ετών  και
  • Ανδρών   run+mtb
  • Γυναικών run+mtb

Αθλητές 15 έως 18 ετών μπορούν να πάρουν μέρος στους αγώνες με ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων τους. Επίσης στην κατηγορία αυτή όσοι διακριθούν αυτομάτως κατατάσσονται στην κατηγορία 18-29.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΘΕΑΤΕΣ

Μετά την εκκίνηση των αγώνων υπάρχει η δυνατότητα   για όσους θεατές το επιθυμούν  να μεταφερθούν στο βουνό για να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν  από κοντά την προσπάθεια των αθλητών.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Υπάρχει πρόβλεψη για αθλητές και συνοδούς που θέλουν να κατασκηνώσουν (φροντίζοντας να έχετε τα απαραίτητα: sleeping bag κτλ) το διήμερο, σε ειδικό χώρο στο δημοτικό σχολείο Ζυγού με ντους και wc.

Επίσης μπορούν να φιλοξενηθούν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία τις περιοχής με ειδικές τιμές.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το διήμερο των αγώνων θα υπάρχει στον χώρο τις εκδήλωσης μπουφές με εδέσματα, παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, μουσική από dj, εκθέσεις προϊόντων και άλλα.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Όλοι οι συμμετέχοντες στους αγώνες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Για τους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας μετάλλια και έπαινος και για τους 4ους , 5ους  και 6ους  νικητές έπαινος.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Από Θεσσαλονίκη και Ξάνθη μέσω Εγνατίας έξοδος  Αγίου Σίλα προς Καβάλα και αμέσως μετά προς Δράμα, περνάμε το χωριό Αμυγδαλεώνα και μετά στη διασταύρωση του στρατιωτικού αεροδρομίου στα τζάμπο στρίβουμε δεξιά, όπου μετά από 6 χλμ φτάνουμε στο Ζυγό. Ευθεία για 600 μέτρα στον κεντρικό δρόμο και φτάνουμε στον χώρο των εκδηλώσεων.

ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ

Στο www.zigosrace.gr και www.cyclotron-team.com

Για περισσότερες πληροφορίες: Κώστας Μελίδης
Email: kwstasmelidis@in.gr , kostmelid@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/kostas.melidis.9
Tηλέφωνο 2510392402 (όλη την ημέρα) και +30 6936952516 (μετά τις 19.00).

WWW.ZYGOSKAVALAS.GRzigosrace 2014 teliko

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.