B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Εντυπωσιακή επιτυχία στον Ημιμαραθώνιο Μαραθώνα

Δελτίο τύπου
 

Νικητές: Αντ. Παπαδημητρίου (άνδρες) & Χάϊντι Διακουμοπούλου (γυναίκες)

beggining

Με εντυπωσιακή συμμετοχή και διοργανωτική επιτυχία διεξήχθη το πρωί ο 1ος Ημιμαραθώνιος δρόμος Μαραθώνα. Συνολικά στον αγώνα και στους παράλληλους αγώνες (4χλμ, 1χλμ και 500μ. special Olympics) πήραν μέρος περισσότεροι από 2.500 δρομείς κάθε ηλικίας, που έγιναν «μέρος της ιστορίας» σύμφωνα με το μότο του νέου θεσμού!
Ο Δήμος Μαραθώνα τον καθιερώνει για να προωθήσει τον αθλητικό τουρισμό, την προβολή της πόλης και αγωνιστική δράση υψηλού επιπέδου.
Ο αγώνας  διεξήχθη με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, είχε έντονο ανταγωνισμό και τελικός νικητής αναδείχθηκε στους άνδρες ο Αντώνης Παπαδημητρίου (Άρη Θεσ.) με τον πολύ ικανοποιητικό χρόνο 1ώρ. 15.19. Στις γυναίκες επικράτησε η βετεράνος των μεγάλων αποστάσεων Χάϊντι Διακουμοπούλου με 1ώρ.27.57. Αυτονόητο ότι και οι δύο χρόνοι αποτελούν τα πρώτα ρεκόρ αγώνα. .

Ήταν φυσιολογικό να διακριθούν οι γνωστοί αθλητές αλλά και οι βετεράνοι πρωταθλητές, όπως οι πρωταθλητές ημιαντοχής Κώστας Νακόπουλος και Ανδρέας Δημητράκης, ο 3ος Μεσογειονίκης του 1991 Χρήστος Σωτηρόπουλος, ο παλιός πρωταθλητής του μαραθωνίου Βασίλης Ζαμπέλης κ.α.
Στα 4χλμ, Fun Run νικητής στους άνδρες ήταν νεαρός Χρήστος Φλόκας και στις γυναίκες η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου (29η στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Μόσχα) Πόπη Αστροπεκάκη, που αγωνίσθηκε συμβολικά,
Εντυπωσιακή παρουσία είχαν οι λάτρεις του δρομικού κινήματος, που ανήκουν στους Συλλόγους Δρομέων Υγείας όλης της Ελλάδας και αγκάλιασαν εξ αρχής με ενθουσιασμό τον αγώνα. Μόνο στον Ημιμαραθώνιο πήραν εκκίνηση 1.890 δρομείς

Οι πρώτοι στον ημιμαραθώνιο

Άνδρες:

Παπαδημητρίου (Άρη Θ.)  1: 15.19

Κώστας Νακόπουλος (ΓΕΑ Τρικάλων) 1:17.49

Διον. Διονυσόπουλος (Ανατ. Ν. Ιωνίας) 1:18.42

Βασ. Νιτσαζάκης 1:20.22

Θαν. Καρσιώτης  1:20.27

Αμπάλα Τανούς   1:21.02

Βασ. Ζαμπέλης    1:21.11

Δημ. Δριτσάκος   1:21.22

Κων. Ντευτόπουλος 1:21.30

Παν. Περιβολάρης  1:22.58

 

Γυναίκες:

Χάϊντι Διακουμοπούλου (Ελ. Βενιζ.) 1:21.59

Φιλιππα Πουλίδου 1:32.20

Κάρελ Κίλαμ   1:35.45

Αντ. Κορόζη 1:38.48

Μ. Τζεβελέκου 1:39.37

Ελ. Μακρίδη 1:40.17

Χρ. Κισσόνέργη 1:40.27

Μ. Καμαρινού 1:43.38

Εύη Ζαχαριά   1:43.52

Λίζα Ιωάννου 1:44.50

 

Στα 4χλμ οι τρεις πρώτοι στους άνδρες ήταν: Χρ. Φλόκας, Δημ. Αττιλάκος, Χρ. Καραζήσης και στις γυναίκες Π. Αστροπεκάκη, Φωτ. Δαγκλή, Βασ. Τζήμα.

Τους αγώνες παρακολούθησαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κ. Παναγόπουλος, ο αντιπρόεδρος Π. Δημάκος, οι πρέσβεις της Λιθουανίας, Κροατίας και Βοσνίας κ.κ. Εϊντίντας, Στάρτσεβιτς και Μπόγιανιτς, η αντιπροσωπεία της χορηγού εταιρίας TORAY, με επικεφαλής τον κ. Χασιμότο, μέλη του δημ. Συμβουλίου Μαραθώνα κ.α.

Τελετή Έναρξης

Η τελετή έναρξης της διοργάνωσης έγινε με μια λιτή αλλά επιβλητική εκδήλωση στον κήπο του Μουσείου Μαραθώνιο το βράδυ του Σαββάτου 7/9.

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών στρατιωτικών αρχών και φορέων, οι πρέσβεις του Μεξικού και της Σλοβενίας, εκπρόσωποι πρεσβειών, εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, δωρητές του Μουσείου, αντιπροσωπεία της χορηγού ιαπωνικής εταιρίας TORAY και πολλοί άλλοι

Χαιρετισμό απηύθυναν η αντιπεριφεριάρχης Αττικής κ. Λιλίκα Βασιλάκου, ο δήμαρχος Μαραθώνα κ.Λουίζος που έδωσε ειδικό αναμνηστικό στον εκπρόσωπο της Toray κ. Χασιμότο, ο οποίος εξέφρασε την μεγάλη εκτίμησή του στον Μαραθώνα και στον μαραθώνιο δρόμο κλπ

Ακολούθησε εξαιρετική συναυλία με έργα Σκαλκώτα, Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Μπερνστάϊν,Γκέρσουϊν με μουσική κάλυψη από το κουαρτέτο εγχόρδων Crescendo

(Β. Δήμος/ βιολί, Γ. Κωνσταντινίδης/βιολί, Θ. Λυκουρόπουλος/ βιόλα, Ι. Παυλίδης/βιολοντσέλο) και ερμηνείες από τον Βασίλη Λέκκα και τους Α. Φιλανδριανού, Ορφ. Ζαφειρόπουλο και Μαρ. Αυγέρη.

Πηγή: https://www.half-marathon.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.