B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Η Ποδηλατική ομάδα του Αίολου συμπορεύεται με τη BikePure

ailos1

 Ο υπεύθυνος του ποδηλατικού τμήματος και αθλητής Βαγγέλης Τασιοπουλος ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της οργάνωσης συνεργάζεται στο τομέα της ενημέρωσης των αθλητών και της εκπαίδευσης σε σχέση με το ντόπινγκ.

 Συνέντευξη στο Γιάννη Παπαδόπουλο
Φώτο: Κάλια Ροσολιμου/ Αίολος
 
 

 

 

 Πότε και πως ξεκίνησε η ομάδα ;

O Αίολος επίσημα σαν σωματείο ξεκίνησε το 2008, αφού η παρέα φίλων ερασιτεχνών ποδηλατών που είχε δημιουργηθεί μέσω του Forum των Cyclist – Friends χρειαζόταν νομική υπόσταση προκειμένου να συμμετέχει σε αγώνες. Ουσιαστικά τα μέλη της ομάδας συναντιούνταν τακτικά σε βόλτες και προπονήσεις, ενώ συμμετείχαν και σε εκδηλώσεις όπως brevets και open αγώνες σχεδόν από το 2006.

 Tι σχέση έχει η ομάδα με τα καταστήματα cyclist;

Το Cyclist.gr αποτελεί εδώ και χρόνια τον βασικό χορηγό της Ομάδας.

Πόσα μέλη αριθμεί η ομάδα; Πως γίνεται κανείς μέλος της ομάδας;

Η Ομάδα αριθμεί περί τα 50 μέλη, η πλειονότητα των οποίων είναι εργαζόμενοι οικογενειάρχες που ασχολούνται με το ποδήλατο ερασιτεχνικά στον ελάχιστο πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους.

Για να γίνει κάποιος μέλος της Ομάδας θα πρέπει να ασπάζεται τις ίδιες σκέψεις και απόψεις περί ποδηλασίας με το σύνολο των μελών της ομάδας, οι οποίες είναι η ομαδικότητα, η φιλία, η ευγενής άμιλλα και η «καθαρή» ποδηλασία.

 aiolos2

 

Ποιοι είναι οι αγωνιστικοί και γενικότερα οι στόχοι της ομάδας;

Ο Αίολος στοχεύει σε μια καλή θέση στη Γενική Βαθμολογία των Ανδρών και των Γυναικών για το 2013. Επίσης στοχεύει σε άρτιες εμφανίσεις στους Αγώνες που δίνουν έμφαση στην ομαδικότητα του αθλήματος και στη συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας. Θέλουμε να αποτελούμε ομάδα πρότυπο στην ομαδικότητα και τη συνεργασία των αθλητών μας.

 Πως βλέπετε το μέλλον στην αθλητική ποδηλασία? Υπάρχει ανάπτυξη? Η οικονομική κρίση βοηθάει;

Η Ελληνική Ποδηλασία αναπτύσσεται και το μέλλον προβλέπεται ευοίωνο, καθώς όλο και περισσότεροι ασχολούνται με το άθλημα. Υπάρχουν άνθρωποι με μεράκι, ζήλο και ιδέες και νέοι αθλητές πολλά υποσχόμενοι. Η οικονομική κρίση ωστόσο αποτελεί τροχοπέδη σε πολλές προσπάθειες που γίνονται.

 Γιατί δεν έχουν τόσους πολλούς θεατές οι αγώνες ποδηλασίας;

Στα μικρά αθλήματα όπως είναι η ποδηλασία, όπου δεν υπάρχει προβολή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν γίνονται γνωστοί οι αγώνες. Επίσης και ο χώρος διεξαγωγής των αγώνων δε βοηθά ιδιαίτερα. Υπάρχει αυξανόμενη τάση στους θεατές όμως, αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με το ποδήλατο.

Αν ένας αθλητής σας πιαστεί ντοπαρισμένος τι θα κάνατε;

Το doping αποτελεί λόγω διαγραφής του αθλητή από το σωματείο μας, καθώς ο Αίολος τάσσεται πολύ αυστηρά με την αρχή της «καθαρής» ποδηλασίας.

Γιατί κατά τη γνώμη σας οι έλεγχοι ντόπινγκ στη ποδηλασία είναι ανύπαρκτοι;

Λόγω του υψηλού κόστους.

Tι σημαίνει για εσάς η συνεργασία με την οργάνωση bikepure;

Ταύτιση απόψεων και ιδεών σχετικά με την «καθαρή» ποδηλασία και την ευγενή άμιλλα. Μέσω της συνεργασίας θεωρούμε αφενός ότι οι αθλητές μας θα είναι καλύτερα καταρτισμένοι σχετικά με to doping και αφετέρου ότι θα συμβάλλουμε σε μια πιο «καθαρή» Ελληνική Ποδηλασία.

aiolos3

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.