B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Συστήματα ενοικίασης ποδηλάτων σε όλη την Ελλάδα

B

 

 

 

 

 

 

 

Μετά το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου όπου θα δημιουργηθεί σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων με πέντε σταθμούς, παρόμοια συστήματα θα εγκατασταθούν σε ακόμα τέσσερις δήμους της Αττικής και 13 σε όλη την Ελλάδα.

Οι χρήστες των ποδηλάτων θα εγγράφονται ως συνδρομητές και με τη χρήση μαγνητικής ή πιστωτικής κάρτας ή απλά κωδικών που θα λαμβάνουν μέσω διαδικτύου θα ταυτοποιούνται στους σταθμούς ενοικίασης ποδηλάτων και θα «ξεκλειδώνουν» ένα από τα κοινόχρηστα ποδήλατα.

Σε αρκετές περιπτώσεις δήμων η πρώτη μισή ή μία ώρα χρήσης θα είναι δωρεάν, ενώ θα υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες, μηνιαίες, τριμηνιαίες και ετήσιες συνδρομές.

—Οι δήμοι

Στο Μαρούσι θα ξεκινήσει πιλοτικά μέσα στο Φεβρουάριο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων μέσα στο Φεβρουάριο.

Θα ενοικιάζονται 70 ποδήλατα από έξι σταθμούς τις στάσεις ΗΣΑΠ Μαρούσι και Νερατζιώτισσα, στις πλατείες Ηρώων και Αγίας Λαύρας, στο δημαρχείο Αμαρουσίου και στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

Στο δήμο Νέας Σμύρνης θα λειτουργήσουν τρεις σταθμοί με 40 ποδήλατα.

Στο δήμο Μοσχάτου- Ταύρου οι δημότες και οι επισκέπτες θα έχουν μέσα στον Φεβρουάριο πρόσβαση σε 60 ποδήλατα, τα οποία θα προμηθεύονται από πέντε σταθμούς ενοικίασης: τρεις στο Μοσχάτο (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, σταθμός ΗΣΑΠ Μοσχάτο και συμβολή των οδών Αθανασίου Διάκου και Αγίου Κωνσταντίνου) και δύο στον Ταύρο (σταθμός ΗΣΑΠ Ταύρος και πλατεία Ατταλείας).

Στο δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας η εγκατάσταση και η λειτουργία του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων θα γίνει σε ένα μήνα και θα περιλαμβάνει 70 ποδήλατα τα οποία πέραν των άλλων θα συνδέονται και με το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά. Για αυτό το σκοπό θα δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι.

Στο δήμο Μαραθώνα θα δημιουργηθούν τέσσερις σταθμοί εξυπηρέτησης με 50 ποδήλατα σε Νέα Μάκρη και Μαραθώνα.

Πηγή: www.econews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.